fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Ιστοσελίδα, η καρδιά μιας επιχείρησης

website

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητός ο τίτλος του άρθρου: Δεν νοείται διαδικτυακή παρουσία είτε προσωπική είτε εταιρική χωρίς την ύπαρξη ιστοσελίδας. Αν σέβομαι την επιχείρησή μου οφείλω να ξοδέψω χρήμα για να φτιάξω ένα καλό site, το οποίο θα αποτελεί την καρδιά της επιχείρησής μου.

Η διαδικτυακή μου παρουσία είναι απαραίτητη, από τη στιγμή που το διαδίκτυο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σε θέματα προώθησης, πωλήσεων, μάρκετινγκ, διαφημίσεων, εκπαίδευσης και ένα σωρό άλλα.

Θέλω να έχω την ιστοσελίδα μου για να προσφέρω καλή εμπειρία περιήγησης στους επισκέπτες. Να βλέπουν σωστά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρω. Να εγγράφονται στα newsletters μου. Να κατεβάζουν τυχόν αρχεία. Να βρίσκουν εύκολα τα άρθρα μου για να με διαβάζουν. Γενικώς, να πειστούν ότι εγώ είμαι καλύτερος από τον ανταγωνιστή μου γιατί η βιτρίνα μου είναι καλύτερη. Στις μέρες μας, επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα να τρέχει από πίσω, είναι άφαντη. Όταν ψάχνουμε για κάτι, το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε είναι στο Google για πληροφορίες. Αν δεν με ξέρει το Google, δεν θα με μάθει ο υπόλοιπος κόσμος.

Tip: Αν δεν με ξέρει το Google, δεν με ξέρει κανείς Tweet it

Τι δεν είναι ιστοσελίδα

Ας δούμε λίγο τι δεν είναι ιστοσελίδα. Το Facebook Page δεν είναι ιστοσελίδα. Όσο ενεργός χρήστης και να είμαι, δεν μπορεί να προσφέρει όσα μπορεί το site μου. Το προφίλ μου στο Twitter δεν είναι ιστοσελίδα. Οι followers μου ακολουθούν τους 140 χαρακτήρες μόνο. Που θα ανακατευθυνθούν αν δεν υπάρχει ιστοσελίδα; Μπορεί να είμαι όσο ενεργός χρήστης γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά χωρίς την ιστοσελίδα μου χάνω ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό από το τι έχω να προσφέρω.

Τι θέλω από την ιστοσελίδα μου

Αν δεν έχω, πρέπει να κτίσω οπωσδήποτε τη βιτρίνα της εταιρείας ή του εαυτού μου online. Θέλω να φτιαχτεί με τρόπο που θα σέβεται τις αρχές SEO. Να τρέχει χωρίς πρόβλημα σε όλες τις συσκευές (να είναι δηλαδή responsive), να έχει πολλούς ανοικτούς χώρους για να μην πνίγεται ο αναγνώστης (μακριά από τα σκούρα backgrounds!), να έχει ένα όσο το δυνατό μινιμάλ σχεδιασμό και να είναι δυναμική, με περιεχόμενο που αναβαθμίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτές είναι μόνο κάποιες πολύ μικρές – πλην σημαντικότατες- υποδείξεις για τις σύγχρονες ιστοσελίδες. Όσοι έχουν ιστοσελίδα που δεν τηρεί (κάποια από) τα πιο πάνω, ίσως να το σκεφτούν για αναβάθμιση.

Για τον πολύ κόσμο όταν ψάχνει π.χ. για ένα προϊόν, η έρευνά του τις περισσότερες φορές ξεκινά από το διαδίκτυο. Εκεί θέλω οπωσδήποτε να έχω ισχυρή παρουσία καθώς από την εικόνα και μόνο που βγάζει η ιστοσελίδα μου μπορεί να τον πείσει να έρθει σε εμένα.

Αν δεν έχετε λοιπόν σκεφτείτε το πολύ σοβαρά να φτιάξετε μία. Μπορείτε να αρχίσετε ακόμη και από ένα blog, του οποίου όμως η φιλοσοφία διαφέρει από της ιστοσελίδας. Θα χρειαστεί αναπόφευκτα να επενδύσετε κάποια χρήματα κι αν υπάρχει το κονδύλι καλό είναι να στραφείτε σε κάποιον web developer με πείρα, που να σας δημιουργήσει την ιστοσελίδα σας με βάση τις αρχές του SEO.