fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

3 τρόποι για πιο ανθρώπινη προσέγγιση

ανθρώπινη προσέγγιση

Όλοι μας θέλουμε να ξεχωρίζουμε στον περίγυρό μας. Είτε μιλάμε για το διαδίκτυο είτε για το φυσικό κόσμο, θέλουμε να έχουμε τη δική μας φωνή και να αφήνουμε το στίγμα μας.

 

Για να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη πρακτική. Να είμαστε ο εαυτός μας. Και όσο πιο αληθινοί γίνεται.

 

Στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι σημαντικό να κρατάμε μια ανθρώπινη προσέγγιση, καθώς απευθυνόμαστε σε ένα κοινό που θέλει να νιώθει ευπρόσδεκτο. Κυρίως αν διατηρούμε μια σελίδα, αυτό που θα την ξεχωρίσει, είναι το πόσο «δυνατά» μιλάει στο κοινό της.

 

Αν ξεφύγουμε από το αυστηρά επαγγελματικό πλαίσιο και αποκτήσουμε μια πιο λαϊκή, κατά μία έννοια, προσέγγιση, το κοινό στην πλειοψηφία του θα νιώσει πιο άνετα μαζί μας.

 

Εδώ περιγράφονται 3 τρόποι για να καταφέρουμε να δώσουμε μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στις αναρτήσεις μας:

 

1.Μείνετε αυθόρμητοι

Όταν μιλάμε για αυθορμητισμό, επουδενεί εννοούμε να λέμε ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι, χωρίς κάποια σκέψη. Αντίθετα, όταν π.χ. αναρτάτε μια εικόνα, αντί να χρησιμοποιήσετε μια πάγια περιγραφή, δώστε ένα πιο χαλαρό τόνο. Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση αυτού που σας διαβάζει και να τον ξαφνιάσετε ευχάριστα.

 

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δώσετε μια διαφορετική νότα που θα κάνει τους αναγνώστες να χαμογελάσουν. Tip: Το χιούμορ και το να υιοθετάς νέα από την επικαιρότητα για να περιγράψεις μια υπηρεσία, εγγυώνται  πολλά χαμόγελα.

 

[pullquote align=”right”]Tip: Χρησιμοποιήστε χιούμορ για να έχετε μια πιο ανθρώπινη επαφήclicktotweet[/pullquote]

 

2.Διαμοιράστε υλικό από τους φανς σας

Φανταστείτε αυτό. Είστε ένα ζαχαροπλαστείο και έχετε μια σελίδα όπου ανεβάζετε φωτογραφίες με τα γλυκά σας. Στο κοινό σας αρέσει να βλέπει αυτές τις φωτογραφίες και κάποιοι από τους φανς σας προσπαθούν να σας μοιάσουν. Αναρτούν υλικό με δικές τους κατασκευές τις οποίες, γεμάτοι περηφάνια, θέλουν να μοιραστούν μαζί σας. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο καλύτερο τρόπο που θα τους ευχαριστούσε αν μοιράζατε τις δικές τους δημιουργίες με τους δικούς σας φανς;

 

Αυτό όχι μόνο θα έδειχνε ότι νοιάζεστε για το κοινό σας αλλά θα έδινε έναυσμα σε πολλούς άλλους να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Και συν τοις άλλοις, ανεβαίνει το engagement κατακόρυφα. Προωθήστε αυτά που πραγματικά αξίζουν και αναφέρετε και το όνομα του δημιουργού.

 

  1. Συζητάτε στα σχόλια σαν ο εαυτός σας

Δεν υπάρχει χειρότερο από το τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις που δίνουν πολλές εταιρείες, που δεν θέλουν να πέσουν από τον επαγγελματισμό τους. Στα κοινωνικά δίκτυα αυτό δεν γίνεται να ισχύει. Αν δείτε μια συζήτηση να συμβαίνει κάτω από μια ανάρτηση, πάρτε μέρος. Αλλά τοποθετηθείτε σαν άνθρωπος, όχι σαν εταιρεία.

 

Οι απρόσωπες απαντήσεις ή σχόλια δεν βοηθούν στη συζήτηση, ούτε στο engagement. Κυρίως δε, αν υπάρχει ένα παράπονο στα σχόλια, η απάντηση σαν εταιρεία και όχι σαν άτομο, μερικές φορές εξαγριώνει, παρά συμφιλιώνει. Σχολιάστε με προσωπικό τόνο και γιατί όχι, χρησιμοποιήστε και emojis για μια πιο «ελαφριά» συζήτηση. Μην ξεχνάτε πως για πολύ κόσμο, η περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα είναι μια συνήθεια για χαλάρωση παρά για δουλειά ή άλλη εκτόνωση.   

 

[pullquote align=”left”]Tip: Ο κόσμος εκτιμάει τον άνθρωπο πίσω από το brandclicktotweet[/pullquote]

 

Ο κοινωνικός χαρακτήρας είναι αυτό που ξεχωρίζει στα κοινωνικά δίκτυα, κι αυτό που θα ξεχωρίσει και εσάς. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ανθρώπινοι γίνεται, σε σημείο βέβαια που να το επιτρέπουν οι κανονισμοί του οργανισμού σας. Με το να κρατάμε έναν πιο προσωπικό τόνο, είναι λες και λέμε σε όσους μας ακολουθούν ότι είμαστε κι εμείς ένας απ’ αυτούς. Όταν μας νιώθουν έτσι, να ξέρετε πως κερδίσαμε ένα πολύ σημαντικό στοίχημα!