fbpx

Engagement: 30 τρόποι να το πετύχεις

To eBook “Engagement: 30 τρόποι Να το Πετύχεις“,  είναι ένας λεπτομερής οδηγός που δείχνει με απλό, κατανοητό και ξεκάθαρο τρόπο 30 τρόπους για να φτιάχνεις posts με σκοπό να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να αλληλεπιδρούν οι χρήστες με το περιεχόμενό σου.

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για engagement! ✅

Το engagement αποτελεί τον απόλυτο στόχο των Social Media, όταν μιλάμε για καθημερινή χρήση. Γιατί μεν η διαφήμιση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για κέρδος, αλλά χωρίς την καθημερινή οργανική παρουσία, δεν διασφαλίζουμε καμιά επιτυχία. Κυρίως με χαμηλό κόστος.

 

Ο οδηγός αυτός είναι ένα κρυμμένο διαμάντι. Δεν διαφημίζεται ούτε προωθείται. Αντίθετα, όσοι τον βρίσκουν έχουν προηγουμένως μελετήσει το blog αυτό. Είναι κάτι σαν επιβράβευση για τους πιο πιστούς αναγνώστες του Social Media World.

 

 

Από όσα έχω κάνει και έχω μελετήσει, συμπεριέλαβα τα καλύτερα και πιο αποδοτικά. Οι τεχνικές που αναλύονται μπορούν εύκολα να βγάλουν το πλάνο ενός μήνα με υλικό που στοχεύει στη συμμετοχή των χρηστών.

 

Και μπορούν να δημιουργήσουν μιαν ενεργή fan base που θα σε εμπιστεύεται και θα σε ακολουθεί σε κάθε σου ανάρτηση.

 

 

Η σημασία μιας ενεργής fan base 👍

Αν έχεις συστηματική παρουσία στα Social Media, θα έχεις ήδη αντιληφθεί πόσα πράγματα μπορείς να κερδίσεις με ένα δυνατό fan base. Τα άτομα που σε ακολουθούν μπορούν εύκολα να μετατραπούν στους πιο πιστούς σου followers.

 

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως:

 

💎 Μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι advocates του brand σου: Που αυτό σημαίνει να σε υποστηρίζουν ασυναίσθητα μπροστά σε τρίτους, να σε προωθούν όταν κάποιος ψάχνει κάτι σχετικό, να τονίζουν τα θετικά σου όταν ακούγεται κάτι αρνητικό.

 

💎 Μπορεί να αποτελέσουν το λόγο που θα μεγαλώσει η σελίδα σου: Αν αγαπούν ό,τι αναρτάς και το κάνουν share, κάνουν tag άλλα άτομα ή το στέλλουν με personal message, τότε αυτό βοηθάει στο να φτάσει ο λογαριασμός σου σε άτομα που ίσως ενδιαφερθούν για εσένα.

 

💎 Μπορούν να βοηθήσουν στο κτίσιμο brand loyalty: Οι πιστοί σου fans δεν θα θέλουν να σε απογοητεύσουν αν τους ζητήσεις ένα review / feedback. Ίσα ίσα, θα θέλουν να πουν τα καλύτερα. Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις μια πολύ δυνατή δημόσια εικόνα, όπου φαίνεται πόσο πολλή εκτίμηση έχουν σε σένα τα άτομα που σε ακολουθούν.

 

💎 Μπορούν να γίνουν οι πιο φανατικοί πελάτες σου: Αν έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τότε θα στρέφονται προς εσένα όποτε χρειαστούν αυτό που έχεις να προσφέρεις. Γιατί να επιλέξουν τον ανταγωνιστή αν εσύ κέρδισες την εμπιστοσύνη τους με το υλικό που ανεβάζεις;

 

Δεν μετρούν τα likes, μετρά το engagement! ⚡️

Ένα καλά κτισμένο fan base μπορεί να σου εξασφαλίσει πολλά. Δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Μπορεί να έχεις λίγους followers αλλά να έχουν τέτοιο engagement που να είναι αρκετοί.

 

Κι εδώ φαίνεται η αναγκαιότητα του engagement.

 

Για να μπορείς να εκμεταλλευτείς τη fan base σου, πρέπει με κάποιο τρόπο να την κάνεις να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σου. Αν έχεις 5 χιλιάδες fans, αλλά το engagement και ως επακόλουθο το reach είναι χαμηλό, τότε οι αριθμοί είναι απλά μέρος ενός παιχνιδιού εντυπώσεων.

 

Γι’ αυτό και θες να τους κρατάς ενήμερους, να έχεις την προσοχή τους και με το περιεχόμενο που ανεβάζεις να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους. Έτσι, θα καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης και θα σε προτιμήσουν εσένα όταν χρειαστεί να αγοράσουν κάτι σχετικό.

Η παγίδα του Engagement Bait 💥

Ίσως να γνωρίζεις ήδη πως λαμβάνονται μέτρα από τα ίδια τα Κοινωνικά Δίκτυα για την καταπολέμηση των engagement bait αναρτήσεων.

 

Αναρτήσεων δηλαδή που στοχεύουν καθαρά στο να πάρουν engagement από το κοινό, χωρίς να προσφέρουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

 

Με τα μέτρα αυτά θα βλέπουμε πιο «καθαρό» newsfeed, με γνήσιο περιεχόμενο, που δεν θα εμποδίζει την καλή εμπειρία χρήσης του κοινού.

 

Γι’ αυτό και χρειάζεται να βρίσκουμε νέους, πιο σωστούς ή εφευρετικούς τρόπους να προκαλούμε engagement, χωρίς να αναγκαζόμαστε να στρεφόμαστε σε χαμηλές ποιοτικά αναρτήσεις.

📘 Οδηγός engagement

Για όλους τους παραπάνω λόγους, φαίνεται η αναγκαιότητα του οδηγού αυτού. Μέσα σε 60+ σελίδες με επεξήγηση, παραδείγματα και ανάλυση, θα μάθεις πώς μπορείς να έχεις έτοιμα posts που να κερδίζουν την προσοχή και το engagement του κοινού σου.

 

Είναι ένας λεπτομερής οδηγός που δείχνει με απλό, κατανοητό και ξεκάθαρο τρόπο 30 τρόπους για να φτιάχνεις posts με σκοπό να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

 

Είναι ο οδηγός στον οποίο ανατρέχω κι εγώ όταν θέλω να πάρω ιδέες / έμπνευση για posts με engagement.

Σε ποιους απευθύνεται 👥

Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε όσους δημιουργούν υλικό σε συχνή βάση για να χρησιμοποιούν στα Κοινωνικά Δίκτυα.

 

Αν είσαι Advance ή Intermediate χρήστης πιθανόν να ξέρεις αρκετά θέματα για να δημιουργίες engaging περιεχόμενο, ωστόσο επειδή το χρειάζεσαι σε συχνή φάση, αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει να μην στερεύεις από ιδέες.  

΄Ισως ταιριάζει και σε σένα! 🚀

  • Αν λοιπόν χρειάζεσαι βοήθεια στο να δημιουργείς engaging περιεχόμενο
  • Αν έχεις πολλούς fans που δεν αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σου
  • Αν μόνο με διαφήμιση βλέπεις να γίνονται αγορές
  • Αν δεν έχεις ιδέα τι περιεχόμενο να αναρτάς κάθε φορά

Τότε αυτός ο οδηγός είναι για σένα.

*Απόκτησε τώρα τον οδηγό στα €15 €7!

*Προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Maria Papadouri

Μαρία Παπαδούρη

Ονομάζομαι Μαρία Παπαδούρη και βοηθάω επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να χτίσουν την online εικόνα τους χρησιμοποιώντας τα Social Media.

Παρέχω εκπαιδεύσεις και δημιουργώ υλικό με μικρά, απλά και πρακτικά tips που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα, κάθε επιπέδου.

Στόχος μου είναι να ενισχυθεί η online κοινότητα με άτομα που έχουν γνώση για να χειρίζονται σωστά τα Social Media. Κι αυτό το βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά!