Ένα στοίχημα για τα brands με έντονη παρουσία στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι πως να κερδίσουν περισσότερους fans. Και λέγοντας fans δεν εννοώ τα likes, αλλά γενικότερα τη δημοτικότητα της σελίδας τους σε ένα πιο ευρύ κοινό.
Ένα άλλο, ακόμη πιο μεγάλο στοίχημα όμως, είναι πως να κρατήσουν αυτούς τους fans, καθώς μεγαλώνουν τη δημοτικότητά τους.
Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν ότι από τη στιγμή που κάποιος τους ακολουθεί, θα τους ακολουθεί για πάντα, ωστόσο δεν είναι έτσι. Σε έναν κόσμο που «πάσχει» από πολλή πληροφόρηση, η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη για να παραμένει το ενδιαφέρον του χρήστη «αναμμένο».
Tip: Μην επικεντρώνεστε σε νέους followers. Δώστε προτεραιότητα σε αυτούς που σας ακολουθούν ήδη.
Υπάρχουν κάποιες παγίδες που καλό είναι να αποφεύγετε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες για unfollow. Ακολουθούν 4 λόγοι:
1. Υπερβολική προώθηση
Τα Κοινωνικά Δίκτυα είναι αυτό που λέει και το όνομά τους. Κοινωνικά. Σ’ αυτά, δημιουργούμε σχέσεις και κοινότητες, όχι αγορές. Οι χρήστες αρέσκονται στο να βλέπουν χρήσιμο υλικό που θα τους ευχαριστεί.
Το να βλέπουν συνεχώς προωθητικό υλικό από ένα brand, που έχει ως στόχο το να πουλήσει, δεν είναι κάτι που θα εκτιμήσουν. Δεν βρισκόμαστε εκεί για να αγοράσουμε κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε όσοι ελέγχουν τα brands.
2. Άσχετο περιεχόμενο
Πρόκειται για ένα τρικ που χρησιμοποιούν αρκετές σελίδες για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα. Προωθούν περιεχόμενο που δεν έχει σχέση με το θέμα της σελίδας τους.
Μπορεί κάποια θέματα που παίζουν στην επικαιρότητα να ευχαριστούν τον χρήστη όταν τα βλέπει, αλλά η απόκλιση από τη θεματική μας είναι ρίσκο. Κυρίως δε, όταν γίνεται σε συχνή βάση.
Δεν είναι κακό να αποκλίνουμε για να ταιριάξουμε με ένα trend. Είναι όμως κακό να το κάνουμε συνέχεια προκειμένου να πάρουμε περισσότερα likes.
Tip: Μην αποκλίνετε από το θέμα σας μόνο και μόνο για να αποκτήσετε πιο πολλά likes. Κρατήστε τον χαρακτήρα σας.
3. Δεν απαντούν στα μηνύματα
Η online παρουσία είναι προέκταση της offline. Όπως θα προσβάλουμε κάποιον αν δεν του απαντήσουμε σε κάτι που μας ρωτάει, έτσι προσβάλλεται και ο χρήστης των δικτύων. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον αγνοούν και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε unfollow.
4. Υπερβολικά posts
Μπορεί τα brands να θέλουν να βρίσκονται στα μάτια των χρηστών, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιορισμοί. Οι συνεχείς αναρτήσεις μπορούν να προκαλέσουν εκνευρισμό αν δεν έχουν κάτι ωφέλιμο να προσφέρουν.
Φανταστείτε το timeline σας στο Facebook ή στο Instagram να έχει συνέχεια συγκεκριμένα posts από έναν λογαριασμό. Και μάλιστα, τα posts αυτά, να μην έχουν να δώσουν τίποτα το ουσιαστικό στον χρήστη που τα διαβάζει.
Η τακτική των συνεχών αναρτήσεων, δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλλον το αντίθετο. Γι’ αυτό να βγάζετε πλάνο για τη στρατηγική που θα ακολουθείτε online.
Μην παίρνετε ως δεδομένο πως οι fans θα σας ακολουθούν για πάντα. Ή, αν προτιμάτε, φροντίστε να τους εκπλήσσετε ευχάριστα σε συχνή βάση. Να δημιουργείτε καλές σχέσεις μαζί τους ούτως ώστε οι ίδιοι να θέλουν να σας ψάχνουν όταν χρειάζονται κάτι. Είναι ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείτε πως δεν θα σας κάνουν unfollow.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on this blog. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok