fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

5 τακτικές για να φτάσεις στο κοινό που θες

5 τακτικές για να φτάσεις στο κοινό που θες

Με τα Social Media, το να φτάσεις στο κοινό που θες είναι απλή διαδικασία. Χρειάζεται χρόνο και συνέπεια αλλά με την κατάλληλη στρατηγική δεν είναι κάτι δύσκολο.

 

Τα θετικά του να έχεις έναν κύκλο από άτομα με ίδια χαρακτηριστικά είναι πολλά. Τόσο για σκοπούς αναγνωρισιμότητας όσο και για δημιουργία κοινότητας.

 

Και δεν αναφέρω καν τους διαφημιστικούς λόγους που επίσης είναι σημαντικό στοιχείο για εταιρείες και brands.

 

Πώς μπορείς να φτάσεις στο κοινό που θες

 

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι απλή διαδικασία που όμως χρειάζεται χρόνο και συνέπεια. Είναι απλή, όχι εύκολη. Πιο κάτω δίνονται 5 τακτικές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο κοινό που θες και με το οποίο σας συνδέουν κοινά χαρακτηριστικά.

 

1. Κτίσε το προσωπικό σου brand

 

Είναι πολύ πολύ πιο εύκολο να φτάσεις εκεί που θες όντας ο εαυτός σου. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται ανθρώπους και από αυτούς θέλουν να αγοράζουν και να κτίζουν σχέσεις.

 

Σε μεγάλες συμφωνίες, πάντα οι εμπλεκόμενες πλευρές λαμβάνουν υπόψη το προσωπικό της εταιρείας και αν μπορούν να έχουν καλή συνεργασία.

 

Οπόταν κτίσε στο προσωπικό σου brand, το networking και τις σωστές σχέσεις.

 

2. To LinkedIn σου δίνει όση βοήθεια θες

 

Είτε είσαι είτε όχι ενεργός στο LinkedIn, η βοήθεια που σου προσφέρει είναι πολύ μεγάλη.

 

Βρες το κοινό που θες ψάχνοντας τα κατάλληλα keywords και πρόσθεσέ τα ως connections. Θα εκπλαγείς με τη δύναμη του LinkedIn Search.

 

Επίσης μπορείς να τα φιλτράρεις και βάσει location ή τίτλο: Sports Nutritionist in Cyprus.

 

3. Μην μένεις μόνο στη Facebook Page

 

Αν δημιούργησες μια Facebook Page και περιμένεις να δεις τη διαφορά, άλλαξε τακτική. Μια σελίδα χρησιμεύει καλύτερα σε θέματα marketing και πληρωμένης διαφήμισης.

 

Μαζί μ’ αυτήν, φρόντισε να έχεις ενεργό το προφίλ σου. Κατά πολύ μεγαλύτερο reach και αν έχεις και κοινό που ενδιαφέρεται, θα βρει ενδιαφέροντα τα όσα μοιράζεις.

 

Πλέον, και τα groups έχουν άλλη δυναμική. Τόσο του Facebook όσο και του LinkedIn. Βρες αυτά που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σου και γίνε μέλος. Μοίραζε εκεί υλικό και κάνε connections με τα πιο ενεργά μέλη.

 

4. Χρησιμοποίησε τα κανάλια σου ως εκπαιδευτικές πλατφόρμες

 

Προφίλ, σελίδα, group ή blog, όλα πρέπει να έχουν το στοιχείο της εκπαίδευσης. Δεν λέω να μην υπάρχει καθόλου προώθηση, αλλά η κύρια βάση να είναι η εκπαίδευση.

 

Μπορείς να χρησιμοποιείς τα Social Media ως κανάλια εκπαίδευσης και να δίνεις συμβουλές και case studies γύρω από το θέμα σου. Θα «τραβήξεις» έτσι πολύ ευκολότερα το κοινό που θα θέλει να σε διαβάσει.

 

Και μην ξεχνάς και το ψυχαγωγικό υλικό ή τις προσωπικές ιστορίες. Συγκεντρώνουν επίσης υψηλό ενδιαφέρον.

 

Στο group Social Media Cyprus συζητάμε tips, tricks και τακτικές για μια ολοκληρωμένη παρουσία στα Social Media! Έλα στην παρέα μας! Social Media Cyprus  

 

 

5. Με το βίντεο φτάνεις γρηγορότερα στα μάτια που θες

 

Αν θες να επιλέξεις ένα καλό εργαλείο για να πεις την ιστορία σου, χρησιμοποίησε βίντεο.

 

Δεν χρειάζεται να βγεις μπροστά στο φακό αν δεν νιώθεις άνετα. Υπάρχουν online tools που μπορούν να δημιουργήσουν πολύ ελκυστικό video storytelling.

 

Καθώς τα βίντεο έχουν καλύτερο reach, λόγω του ότι ο κόσμος τα καταναλώνει με μεγαλύτερη ευκολία, τότε οι πιθανότητες να φτάσεις σε περισσότερα μάτια είναι πάντα περισσότερες.

 

Ολοκληρώνοντας

 

Για να φτάσεις στο κοινό που θες χρειάζεται απλά να ψάξεις εκεί που ήδη βρίσκεται. Στη συνέχεια, εναπόκειται σε σένα και στο περιεχόμενό σου για να κτίσεις γερές σχέσεις.

 

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, θέλει απλά μεθοδικότητα και συνέπεια!

 

Έριξες μια ματιά στη βιβλιοθήκη του Social Media World; Μπορείς να βρεις διάφορους οδηγούς για καλύτερη χρήση των Social Media, διαθέσιμοι για download!

 

Κεντρική φώτο

 

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn