fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

5 τρόποι για προώθηση του υλικού σου

προώθηση του υλικού σου

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην προώθηση του υλικού σου;

Το καλό, ποιοτικό περιεχόμενο δεν σε βοηθάει και πολύ όταν δεν το διαβάζει κανείς. Είναι κρίμα να επενδύεις ώρες ολόκληρες για να γράψεις ένα άρθρο ή να ετοιμάσεις ένα βίντεο και να μην το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

Κυρίως, όταν ο κύκλος σου έχει να κάνει με άτομα που θα βρουν ενδιαφέρον τα όσα δημιούργησες, θέλεις σίγουρα να φτάσει στα μάτια ολονών.

Η προώθηση του περιεχομένου είναι μια εργασία που δεν πρέπει να παραβλέπεται. Κυρίως όσον αφορά στην προώθηση μέσω Κοινωνικών Δικτύων και δη του Facebook. 

 

Το organic reach στο Facebook

Όπως ξέρουμε, τα όσα αναρτούμε στις σελίδες του Facebook, δεν φτάνουν σε όλους τους followers, παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό αυτών (σε κάποιες περιπτώσεις δεν φτάνει ούτε καν το 1%).

Επομένως, αν θες να προωθήσεις καλά το περιεχόμενό σου, πρέπει να ακολουθείς πιστά τον κανόνα 20% – 80% (20% του χρόνου στη δημιουργία περιεχόμενου, 80% στην προώθησή του).

 

5 τρόποι για προώθηση υλικού στα Social Media

Ας δούμε εδώ 5 τρόπους για να βάλεις τη δουλειά σου μπροστά στα μάτια όσων περισσότερων γίνεται:

 

1. Φτιάξε υλικό ανάλογα με την πλατφόρμα που θα το προωθήσεις

Αν έχεις μόλις ολοκληρώσει ένα άρθρο, ο ιδανικός χώρος να ανέβει είναι το blog σου. Τι συμβαίνει όμως με τα Social Media;

Σίγουρα δεν μπορεί να μπει με αυτή τη μορφή στο Instagram. Ίσως για εδώ να πρέπει να ετοιμάσεις ένα γραφικό με τον τίτλο ή το «ζουμί» του άρθρου. Ή και μια σειρά από γραφικά που να μιλάνε για το θέμα και να ανέβουν ως story.

Στο Facebook μπορεί να ανέβει ως λινκ, μπορεί όμως να ανέβει και μια φωτογραφία με κάποιες πληροφορίες. Το λινκ να γραφτεί στην περιγραφή ή και στα σχόλια. 

Κυρίως στο Facebook μπορείς να σκεφτείς και τη χρήση των Instant Articles. To άρθρο θα φορτώνει στο smartphone του χρήστη ίσα με 10 φορές γρηγορότερα. Άρα θα διαβάζεται από περισσότερο κόσμο. 

 

2. Στείλε το με email σε όσους θα το βρουν ενδιαφέρον

Αν έχεις μια λίστα φίλων ή συνεργατών που μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα, είναι μια καλή ευκαιρία να τους το στείλεις. Δεν θα θεωρηθεί ως spam αν είναι κάτι που τους ενδιαφέρει.

Αν πρόκειται για επιχείρηση, τότε ένα newsletter με τα τελευταία blog posts είναι μια πολύ καλή μέθοδος προώθησης. 

Κάπου εδώ να ξανά τονίσω πως στον online κόσμο, αν έχεις επιχείρηση, θέλεις και μια email list. Κτίσε την το συντομότερο! 

 

Για εβδομαδιαία tips από τις δικές μου εμπειρίες με το Social Media Marketing, κάνε εγγραφή στο newsletter του Social Media Cyprus

 

3. Κάνε tag ή mention όσους σχετίζονται με το θέμα (άτομα ή σελίδες)

Σχεδόν σε όλα τα μεγάλα Κοινωνικά Δίκτυα μπορείς να κάνεις mention έναν φίλο σου κάτω από ένα post. Αν το post αφορά κάποιον που γνωρίζεις, κάνε τον tag για να το δει. Αν χρησιμοποιείς στοιχεία από ένα άτομο ή μια άλλη σελίδα, ανάφερέ το. 

Το ίδιο κάνε και αν το έκανες share από μια άλλη σελίδα. Και credit δίνεις και μεγαλώνεις το reach του post. 

 

4. Μοίραζέ το σε groups 

Το δυνατό χαρτί στα groups είναι ότι μέσα βρίσκονται άτομα που ενδιαφέρονται για το ίδιο θέμα. Αν είσαι μέλος σε κάποια που ευνοούν το διαμοιρασμό άρθρων, κάνε share και το δικό σου. Είναι κι αυτός ένας πολύ καλός τρόπος για προώθηση του υλικού σου. 

Εδώ χρειάζεται μια μικρή τακτική. Μην επισκέπτεσαι το group μόνο και μόνο για να ανεβάζεις το λινκ και μετά να φεύγεις. Mε τον τρόπο αυτό κανείς δεν θα δίνει σημασία, καθώς η φιλοσοφία των groups είναι οι συζητήσεις και οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις. 

Να συμμετέχεις ενεργά, να μοιράζεις τις γνώσεις σου και όταν αναρτάς κάτι, θα του δίνουν τη σημασία που του αξίζει.

 

5. Φτιάξε διαφορετικά formats

Κάθε χρήστης ή follower διαφέρει. Αν κάποιον βολεύει να διαβάζει άρθρα, κάποιον άλλον τον βοηθά να βλέπει βίντεο. Ένας τρίτος πιθανόν να αρέσκεται στο να ακούει, ένας άλλος στο να βλέπει γρήγορα γρήγορα εικόνες με πληροφορίες.

Αν θες να κάνεις το ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δημιουργείς διαφορετικά formats για κάθε κομμάτι περιεχόμενου. Ένα άρθρο μπορεί να γίνει video slide show με τις πιο σημαντικές λεπτομέριες. Ή να γίνει ένα καλό infographic. Μπορεί ακόμη να ηχογραφηθεί με τη φωνή σου και να γίνει podcast. Επίσης, μπορεί μια απλή εικόνα να περιγράφει μια πτυχή του άρθρου. 

Μπορείς να δημιουργήσεις περιεχόμενο που να καλύπτει αρκετούς χρήστες. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αλλά διασφαλίζεις ότι το περιεχόμενό σου θα το δει περισσότερος κόσμος.

 

Να αφιερώνεις χρόνο για την προώθηση υλικού 

Ένα καλό, ποιοτικό περιεχόμενο αξίζει να πάρει όλη την προβολή πάνω του. Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ξόδεψε το 80% του χρόνου σου στο να το προωθάς.  Όσο περισσότερα μάτια το δουν, τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα αποκομίσεις!

 

Θες περισσότερες ιδέες για τα πιο πάνω; Στο online course Content Kingdom πέρα από ιδέες και εργαλεία δημιουργίας Content, υπάρχει και αναφορά στο sharing περιεχομένου σε διάφορες πλατφόρμες.