fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

6 εργαλεία για να φτιάχνεις όμορφα γραφικά

γραφικά

Πολλές φορές έγινε λόγος σ’ αυτό το blog ότι το δυνατό περιεχόμενο φέρει υψηλό engagement στις σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, επομένως μεγαλύτερο traffic στην ιστοσελίδα μου.

Για να ενισχύσουμε ένα καλό κείμενο, οφείλουμε να το συνοδεύουμε με μια καλής ποιότητας φωτογραφία, καθώς το μάτι πρώτα απ’ όλα πέφτει στην φωτογραφία και μετά στον τίτλο ή στο κείμενο.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά online εργαλεία που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε όμορφα γραφικά, ακόμη κι αν δεν κατέχουμε το θέμα. Θα δούμε πιο κάτω 6 εργαλεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα χωρίς κάποιο κόστος. Ασφαλώς και οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολύ περισσότερες!

  1. Canva

canva

Ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία είναι το Canva. Σου προσφέρει διάφορες κατηγορίες για να διαλέξεις το σχέδιο που θες και μάλιστα στις διαστάσεις για το κάθε κοινωνικό δίκτυο.

Αφού επιλέξεις το σχέδιο σου ανοίγει το dashboard όπου επιλέγεις το layout ανάμεσα σε εκατοντάδες. Υπάρχουν διαθέσιμα και δωρεάν layouts και επί πληρωμή, ενώ μπορείς να ανεβάσεις το δικό σου.

Ακολούθως, μπορείς να κάνεις τις αλλαγές σου, με το να αλλάξεις το background, να προσθέσεις κείμενο, εικονίδια, γραφικές παραστάσεις κ.ά.

Το αποτέλεσμα μπορείς να το κατεβάσεις στον υπολογιστή ή να το διαμοιράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

  1. PicMonkey

picmonkey-large

Ίδιας φιλοσοφίας με το Canva είναι και το PicMonkey. Δίνει πολύ περισσότερες επιλογές για επεξεργασία φωτογραφιών σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Μπορείς να προσθέσεις μια σειρά από overlays, textures και themes που κάνουν μεγάλη διαφορά. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται και συνίσταται από αρκετές εταιρείες, ωστόσο για να χρησιμοποιήσεις πολλές από τις διαθέσιμες επιλογές χρειάζεται να προχωρήσεις με την πληρωμένη έκδοση.

  1. iPicci

ipiccy-27

Αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική του PicMonkey. Χρησιμοποιείται και για επεξεργασία και για δημιουργία γραφικών αλλά και για κολάζ. Για τη δημιουργία γραφικών προσφέρει μια πλειάδα από επιλογές για να βάλετε την έξτρα πινελιά στις δημιουργίες σας με πληθώρα εικονιδίων ή κειμένου. Πολύ περισσότερες είναι οι επιλογές που δίνει για την επεξεργασία φωτογραφιών, που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε καν πως γίνεται η χρήση τους.

  1. Pablo

pablo

Ένα πάρα πολύ απλό στη χρήση του εργαλείο το οποίο ανήκει στο εργαλείο διαχείρισης social media, το buffer.com. Επιλέγεις τις standard διαστάσεις που σου δίνει, αναλόγως του κοινωνικού δικτύου, ανεβάζεις μια φωτογραφία ή χρησιμοποιείς μια από τις διαθέσιμες, προσθέτεις κείμενο και τέλος!

Αν θες βέβαια να δώσεις μια πιο προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες, μπορείς να παίξεις με τα λίγα εφέ που σου δίνει και να προσθέσεις λογότυπο. Τόσο απλό!

  1. Pixlr

pixlr-express-15-700x491

Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιείς είτε στη full έκδοσή του ή στην γρήγορη (“express”). Στην πρώτη περίπτωση, μπορείς να εμβαθύνεις στην επεξεργασία φωτογραφιών με ένα layout που θυμίζει αρκετά photoshop και που ενδεχομένως να χρειάζεται κάποια εξοικείωση για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς είτε να φτιάξεις κολάζ είτε να επεξεργαστείς φωτογραφίες. Για το κολάζ δίνει αρκετά απλές πλην δυναμικές επιλογές, για την επεξεργασία δίνει επιλογές που ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από γραφικά.  

  1. Fotor

fotor

Το Fotor χρησιμοποιείται για επεξεργασία φωτογραφιών, η δυνατότητά του όμως να δημιουργεί κολάζ το κάνει μια πολύ δυνατή επιλογή. Για να δημιουργήσουμε κολάζ φωτογραφιών, πατάμε στο ‘Collage” και επιλέγουμε πόσες φωτογραφίες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα, το layout που θα έχει το κολάζ.

Ακολούθως ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας (δεν μας δίνει δικές του επιλογές) στο “Import Photos” και τις ρίχνουμε σε κάθε κουτάκι. “Παίζουμε” με το χρώμα, την πυκνότητα του border και τις γωνιές πριν το αποθηκεύσουμε στις διαστάσεις που θέλουμε.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διάφορα σχήματα, stickers ή και κείμενο πάνω στο κολάζ για να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

Αυτά είναι τα 6 εργαλεία που χρησιμοποιούνται αρκετά και έχουν καλά reviews. Αν κι εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο μπορείτε να το αναφέρετε πιο κάτω.