fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

6 λόγοι για να έχει μια εταιρεία blog

blogging

Οποιασδήποτε κατηγορίας κι αν ανήκει η εταιρεία μου ή ο ίδιος μου ο εαυτός, χρειάζεται η διαδικτυακή παρουσία. Αυτή, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προώθηση και τη δημιουργία πιστών πελατών ή φανς.

Να έχω μια ιστοσελίδα ή λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα είναι μεν το νούμερο ένα αναγκαίο στοιχείο για τη βιτρίνα μου, αλλά δεν θα σημαίνουν τίποτα αν δεν τα ανανεώνω σε συχνή βάση.

 

Με τα blogs η διαδικτυακή ζωή μας γίνεται πολύ εύκολη, καθώς μπορώ να παράγω περιεχόμενο και να το διαμοιράζω, ενισχύοντας την παρουσία μου στο διαδίκτυο.

Πιο κάτω θα δούμε 6 λόγους γιατί το blog θεωρείται και είναι απαραίτητο για να έχει ο κάθε επαγγελματίας:

1.Καλύτερο SEO

 

Με το SEO εννοούμε το που μας εμφανίζει η Google στα αποτελέσματά της, όταν κάποιος ψάχνει για λέξεις κλειδιά που μας αφορούν. Όσο πιο ψηλά είμαστε, τόσο πιο πολλά μάτια θα δουν την ιστοσελίδα μας και θα μας επισκεφτούν. Έχοντας blog που ενημερώνεται σε τακτή βάση, η Google μας «συμπαθεί» ιδιαίτερα, καθώς βλέπει ότι παράγουμε υλικό που βοηθά τη μηχανή αναζήτησής της, οπόταν κερδίζουμε πόντους στα «μάτια» της.

 

Σημείωση: επειδή είναι και έξυπνη, η Google καταλαβαίνει πότε κάτι που ανεβάζουμε είναι γνήσιο ή προϊόν αντιγραφής. Μπορείτε να παίρνετε ιδέες από τριγύρω αλλά το κείμενο πρέπει να είναι φρεσκογραμμένο από εσάς ή την ομάδα σας!

Tip: Το blogging  βοηθάει το SEO μιας ιστοσελίδας Tweet it

2.Φέρνει traffic στην ιστοσελίδα μας

 

Μια ιστοσελίδα δεν υπάρχει μονάχα για να δίνει πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας στον κόσμο. Υπάρχει για να πείσει τον κόσμο πως η δική μας επιχείρηση κάνει κάτι καλύτερα από τον ανταγωνιστή μας. Και επομένως, να προτιμήσει εμάς για να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Έχοντας blog φέρνω κόσμο στην ιστοσελίδα μου για να διαβάζει το τι γράφω. Όταν τον έχω εκεί, θα δει και μια σειρά από άλλα προϊόντα που προσφέρω και μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Για να μην αναφερθούμε στο ότι μόνο και μόνο η παρουσία του εκεί αλλά και ο χρόνος που μένει, μετράει θετικά στα Google Analytics.

 

Tip: Με τη διατήρηση ενός blog αυξάνεται το traffic στην ιστοσελίδα μου. Tweet it

3.Δημιουργεί πιστούς φανς

 

Όταν το περιεχόμενο που παράγω είναι ποιοτικό και όχι κάτι πρόχειρο, τότε σταδιακά ο κόσμος που με ακολουθεί θα περιμένει να με διαβάσει. Όταν δημιουργηθεί αυτό το αίσθημα τότε έχω κερδίσει ένα φαν ο οποίος μελλοντικά έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πελάτης μου.

 

Στο blog αυτό έχουν αναλυθεί αρκετοί τρόποι για να γράφουμε ποιοτικό περιεχόμενο (ψάξετε την κατηγορία “content writing” για να δείτε όλα τα συναφή άρθρα που ανέβηκαν και ανεβαίνουν κατά καιρούς).

blogging

4.Δείχνει τις γνώσεις μου

 

Όταν γράφω για το αντικείμενό μου, τότε αυτόματα κερδίζω πόντους σε όποιον με διαβάζει. Κάτι λογικό, αφού του δημιουργείται η εντύπωση πως κατέχω σε βάθος αυτό με το οποίο ασχολούμαι. Μπορώ να δίνω κάποιες συμβουλές ή να γράφω γενικότερα για την κατηγορία στην οποία ανήκει και η επιχείρησή μου. Με τον τρόπο αυτό θα εμπιστευτεί τις δικές μου υπηρεσίες πιο εύκολα από του ανταγωνιστή μου.

Tip: Δείξε την αυθεντία σου μέσα από την παραγωγή κειμένων! Tweet it

5.Φανερώνει ότι είμαι ενεργός

 

Καλό είναι τα κείμενα στο blog μας έχουν δίπλα ημερομηνίες πρόσφατες και ακόμη καλύτερα, σημερινές. Αυτό φανερώνει στον άλλο που με διαβάζει ότι είμαι ενεργός όχι μόνο ως blogger αλλά και ως επαγγελματίας. Μην υποτιμάτε την ημερομηνία των κειμένων καθώς δημιουργεί εύκολα εντυπώσεις.

6. Δημιουργεί κίνηση στα Κοινωνικά Δίκτυα

 

Τέλος, όταν παράγω περιεχόμενο μπορώ να το διαμοιράσω μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και να φέρω ακόμη περισσότερο κόσμο στην ιστοσελίδα μου. Τα καλά κείμενα διαμοιράζονται εκτενώς και δημιουργούν αρκετό θόρυβο, ενώ το sharing βοηθά στο να δημιουργηθεί virality. Είναι έτσι μια διαρκής διαφήμιση με καθόλου κόστος (εκτός κι αν επιλέξω να επενδύσω λίγο χρήμα) και έτσι «παίζω» πάντα στα μάτια όσον ενδιαφέρονται για εμένα.

 

Tip: Μέσω του blog μπορώ να διαμοιράζω πρωτότυπο υλικό στα κοινωνικά δίκτυα. Tweet it

 

Βρείτε το χρόνο και επενδύστε στο blogging. Οι σύγχρονες τάσεις του διαδικτυακού μάρκετινγκ το απαιτούν και το επιβραβεύουν γενναία.