fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

6 θέματα για live videos

live videos

Στις υπηρεσίες που προσφέρουν live streaming όπως είναι τα Facebook Live ή το Periscope, πολύς κόσμος δίνει προσοχή, καθώς είναι ένας μοναδικός τρόπος να έρχεσαι κοντά με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Μέσα από τα live videos και τα σχόλια, μπορεί να επιτευχθεί πρωτότυπος διάλογος ή ανταλλαγή απόψεων.

 

 

Η υπηρεσία των live videos είναι εδώ και είναι το νέο trend. Αν θέλουμε κι εμείς να “βγούμε ζωντανά” στο χρονολόγιο των φανς μας, είναι μια απλούστατη διαδικασία και μπορούμε να το πράξουμε χωρίς πολλή σκέψη.

 
Με τα live videos μπορεί να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα σε θέματα personal branding αλλά και γενικότερου branding. Είχαμε αναλύσει μερικά σημεία για καλύτερα αποτελέσματα σε προηγούμενο άρθρο, εδώ θα βάλουμε τη φαντασία κάτω για να βρούμε μερικές θεματικές που μπορούμε να καλύψουμε, αν θέλουμε κι εμείς να πάμε live αλλά δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το τι να μιλήσουμε!

 

 

Αν και δεν υπάρχουν τα πρέπει και τα μη, εντούτοις η πολλή σκέψη μπορεί να μας μπλοκάρει. Γι’ αυτό και δίνονται πιο κάτω 6 θέματα που μπορείτε να αναπτύξετε και που δεν περιορίζονται από τη φύση του brand σας:

 

Facebook Live Reactions
Πηγή: https://futrlaw.org

1. Ερωταπαντήσεις

Αν έχετε δεχτεί έναν αριθμό ερωτήσεων πάνω σε συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε αντί να δώσετε γραπτή απάντηση, να την δώσετε προφορική. Έτσι θα έχετε το χρόνο να αναπτύξετε και λίγο περισσότερο τη σκέψη σας και να ρωτήσετε κι άλλα πράγματα έτσι ώστε να επιτευχθεί διάλογος.

2. Θέματα επικαιρότητας

Μία είδηση που μόλις προέκυψε και που αφορά τη βιομηχανία στην οποία ανήκετε μπορεί να μεταδοθεί και από εσάς. Μπορείτε να δώσετε τις συμβουλές σας για το πως αυτό θα επηρεάσει το κοινό σας και να δίνετε απαντήσεις σε ερωτήσεις που γίνονται ζωντανά.

3. Παρακάμερα

Ενδεχομένως ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βγείτε στον αέρα, κυρίως αν είστε επιχείρηση ή οργανισμός. Μπορείτε πολύ απλά να δείξετε στους φανς τη δουλειά που γίνεται π.χ. στο γραφείο για να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση. Μπορείτε και να συστήσετε στον κόσμο τα άτομα πίσω από ένα οργανισμό, για να δείξετε και το ανθρώπινο πρόσωπό του. Μην παραβλέψετε να ειδοποιήσετε τους συναδέλφους σας πρώτα! Δεν αρέσει σε όλους η ιδέα του live.

 

Tip: Μην αμελείτε να πηγαίνετε live στα Κοινωνικά Δίκτυα για περισσότερο engagement 

 

4. Παραστάσεις

Ό,τι καλύτερο για άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αν είστε τραγουδιστής ή παίζετε μουσικό όργανο, κάποια λεπτά ενός cover των αγαπημένων σας τραγουδιών είναι ό,τι χρειάζεστε. Σ’ αυτή την περίπτωση βέβαια, το YouTube είναι βασιλιάς, αλλά για τα προτερήματα του live θα τα βρείτε πιο συναρπαστικά.

5. Συνεντεύξεις

Αν σας δίνετε η δυνατότητα να παίρνετε συνεντεύξεις, μπορείτε να πρώτα λεπτά να το κάνετε live. Εννοείται πως πρέπει να είναι σύμφωνες και οι δύο πλευρές. Μπορείτε απλά να συστήσετε τον ομιλητή στο κοινό σας, να ανταλλάξετε 2-3 απόψεις ή να ζητήσετε live σχόλια για χάρη συζήτησης και μετά να συνεχίσετε offline με γραπτές (ή και βιντεοσκοπημένες) απαντήσεις.

6. Demos & How to do

Οτιδήποτε έχει να κάνει με πρακτικά ζητήματα, μπορείτε απλά να το δείξετε παρά να το εξηγείτε γραπτώς. Πως να μαγειρεύεις, πως να ρυθμίσεις κάτι στο κινητό σου, πως να κάνεις εγγραφή σε μια εκδήλωση κλπ. Κι εδώ βέβαια το YouTube έχει τα πρωτεία, αλλά στα live videos μπαίνει το χαρακτηριστικό της αμεσότητας. Έτσι μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαντηθεί μια ερώτηση από τα σχόλια ή να γίνουμε πιο επεξηγηματικοί.

 
Υπάρχουν σαφώς κι άλλες θεματικές από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για τη βιομηχανία σας. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και μην φοβάστε να βγαίνετε συχνά στον αέρα.