fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

6 tips για καλύτερο engagement στο Facebook

To Facebook πέραν από μια πλατφόρμα για να κρατάς επαφή με φίλους και γνωστούς σου, έχει γίνει και μια απίστευτη επιχείρηση, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια εταιρείες και ιδιώτες για να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Είναι απλός και αρκετά οικονομικός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις “θόρυβο” γύρω από το όνομά σου. Αυτό που χρειάζεται για να έχεις μια πετυχημένη παρουσία στο Facebook είναι να έχεις υψηλό engagement, δηλαδή όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο που αναρτάς. Με τον τρόπο αυτό, ενημερώνεται ο κύκλος του και μπορεί να ενδιαφερθεί γι’ αυτό που έχεις να δώσεις.

Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να κτίσεις το όνομά σου, ακόμη κι αν δεν διαθέτεις (μεγάλο) μπάτζετ. Πιο κάτω θα δούμε 6 τρόπους για να κάνεις όλο και περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το περιεχόμενό σου:

1.Σωστό timing

Οι ώρες που ανεβάζω υλικό στο Facebook είναι μια παράμετρος που πρέπει να της δοθεί η δέουσα προσοχή. Αναλόγως του κοινού που έχω, θέλω να αναρτώ σε ώρες που το target group μου θα είναι μέσα στο δίκτυο. Αυτό εναπόκειται στον καθένα για να το ανακαλύψει και πρέπει να πειραματιστεί σε διάφορες μέρες και ώρες για να βγάλει συμπεράσματα.

2. Φωτογραφίες

Αδιαμφισβήτητα, η χρήση της φωτογραφίας στο χώρο του διαδικτύου δεν είναι απλά σημαντική, είναι απαραίτητη. ‘Έρευνες δείχνουν ότι οι αναρτήσεις με φωτογραφίες έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για likes και clicks από αυτές που είναι μόνο κείμενο.

Αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους και δη πρόσωπα, τα άλμπουμ, οι φωτογραφίες με θεματικές (παρά με προϊόντα) και με μια σύντομη λεζάντα, είτε περιγραφής είτε ερωτήσεων που ζητούν μια σύντομη απάντηση.

3. Διαγωνισμοί

Στον κόσμο αρέσει να κερδίζει δώρα. Ακόμη κι αν το βραβείο δεν είναι κάτι φοβερό, εντούτοις αρκετοί χρήστες του Facebook θα μπουν στον κόπο να συμμετάσχουν απλά και μόνο για να προκαλέσουν την τύχη τους.

Αν επιλέξετε να προωθήσετε έναν διαγωνισμό κληρώνοντας κάποιο δώρο, θα δείτε πως θα έχει αρκετή απήχηση, καθώς μέσω των shares ανεβαίνει πολύ το engagement.

4. Ό,τι θέλει ο λαός

Το να ακούω το κοινό μου είναι πάρα πολύ σημαντικό στο Facebook. Άλλωστε, θέλω να του δίνω αυτό που θέλει και όχι αυτό που αρέσει σε μένα. Πρέπει να βλέπω τι είδους αναρτήσεις πηγαίνουν καλά και να δίνω περισσότερο τέτοιο περιεχόμενο αλλά και να “ακούω” τι σχολιάζει το κοινό μου για να παίρνω ιδέες για μελλοντικές αναρτήσεις.

Επίσης, μπορώ να ζητάω ευθέως από το κοινό μου να μου δώσει testimonials, να μου πει κάτι καινούργιο που θα ήθελε να δει από μένα, να μου στείλει φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για τον εντάξω σε συζήτηση και να πάρω κι άλλες γνώμες.

5. Επένδυση με boost

Αν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε λίγο χρήμα, θα δείτε πως θα σας βγει σε καλό. Δεν χρειάζεται να βάλετε πολλά λεφτά, ακόμη και τα €5 – €10 μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αναλόγως βέβαια και των φανς που έχω.

Για να πετύχετε όμως το καλύτερο από την επένδυσή σας, χρειάζεται πρώτα να βρείτε το κοινό που σας ενδιαφέρει να προσεγγίσετε. Επίσης, δεν γίνεται να κάνουμε boost οτιδήποτε ανεβάζουμε, γι’ αυτό πρέπει να αποφασίσετε προσεκτικά τι είναι αυτό που θέλετε να προωθήσετε σε πολύ κόσμο.

6. Δυνατό περιεχόμενο

Πολύ σημαντικό είναι να δίνω ποιοτικό περιεχόμενο στον κόσμο που με ακολουθεί. Με τον τρόπο αυτό θα του γίνεται συνήθεια να με επισκέπτεται απλά και μόνο για να με διαβάζει. Το ποιοτικό περιεχόμενο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, κυρίως αν δούμε πόση σαβούρα υπάρχει εκεί έξω. Τα κείμενα που ξεχωρίζουν είναι αυτά που είναι καλογραμμένα και με σωστές πληροφορίες.

Όταν σχηματίσω το προφίλ των χρηστών που με ακολουθούν, θα μπορώ να τους προσφέρω τις πληροφορίες που θέλουν και να με βλέπουν ως έναν εμπειρογνώμονα στο χώρο. Τα δε shares θα πέφτουν βροχή!

Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στο να ανεβάσετε το engagement στη σελίδα σας ακόμη περισσότερο.