fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

6 τρόποι να αυξήσεις το Instagram Reach

Πώς να αυξήσεις το Instagram Reach

Είναι γνωστό πως το Instagram χρησιμοποιεί αλγόριθμο προκειμένου να ξέρει τι υλικό θα εμφανίζει στους χρήστες. Το πώς να αυξήσεις το Instagram Reach αποτελεί πρόκληση από μόνο του. Κι αυτό γιατί το Reach επηρεάζεται με βάση την αλληλεπίδραση που έχουν οι χρήστες με συγκεκριμένους λογαριασμούς και το υλικό που ανεβάζουν.  

 

Σε αντίθεση με τον αλγόριθμο του Facebook, το Instagram (προς το παρόν) δεν αποφασίζει αν θα δείξει ή όχι μια ανάρτηση σε έναν χρήστη. Αποφασίζει όμως πόσο ψηλά στο timeline θα του εμφανίσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

 

Για να μπορείς να βρεθείς ψηλά στο timeline των followers σου, πρέπει να αυξήσεις την αλληλεπίδραση που έχουν μαζί σου. Πιο κάτω δίνονται 6 τρόποι για να το πετύχεις αυτό:

 

1. Βρες τις κατάλληλες ώρες

instagram reach times

Αν έχεις πειραματιστεί με τις ώρες που αναρτάς υλικό, ίσως να πρόσεξες πως κάποιες φορές το reach είναι μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν αρχίσει ο αλγόριθμος να προωθά τη φωτογραφία, πρώτα την δείχνει σε ένα μικρό αριθμό για να δει την απήχηση που έχει.

 

Αν υπάρχει πολύς κόσμος μέσα εκείνη την ώρα, είναι πιο πιθανό η απήχηση – και συνεπώς η προώθηση – να είναι μεγαλύτερη. Για να βρεις τις κατάλληλες ώρες στο Instagram μπορείς να συμβουλευτείς αυτόν τον οδηγό.

 

2. Προκάλεσε τη συμμετοχή των followers

 

Credit: addicted2success.com

 

Αυτό είναι κάτι που συστήνεται σε όλα τα δίκτυα, γιατί ανεβάζει αποτελεσματικά το engagement. Με το να ρωτάς κάτι τους followers ή να τους ζητάς να συμμετέχουν σε ένα post, αλληλεπιδρούν μαζί σου. Κάτι που εκτιμάται από τον αλγόριθμο.

 

Μπορείς απλά να ζητάς ένα σχόλιο ή μια απάντηση και ως αντάλλαγμα να δίνεις κάτι σε έναν τυχερό. Ή να ζητάς να κάνουν tag έναν φίλο ή να χρησιμοποιήσουν ένα συγκεκριμένο hashtag.

Βρες κάτι απλό, πολύ εύκολο και διασκεδαστικό για να προκαλέσει το ενδιαφέρον όσων σε ακολουθούν.

 

Διάβασε ακόμη: Βάλε τους φανς στο παιχνίδι!

 

3. Πειραματίσου με διαφορετικό υλικό

 

Credit: www.entrepreneur.com

 

Αν και στο Instagram «ευδοκιμεί» η φωτογραφία, εντούτοις μπορείς να παίξεις και με άλλα μέσα. Μικρής διάρκειας βίντεο και animated posts συγκεκντρώνουν αρκετά την προσοχή.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα, τα βίντεο παίρνουν περισσότερα σχόλια από τις φωτογραφίες. Αντίθετα οι φωτογραφίες συγκεντρώνουν  περισσότερα likes. Επομένως βάλε τα στη στρατηγική σου πού και πού.  

 

4. Χρησιμοποίησε υλικό από τους followers

 

Credit: sendpulse.com

 

Πρόκειται για μία στρατηγική που προκαλεί όμορφα συναισθήματα. Και πώς να μην προκαλεί, αφού δείχνεις στους followers σου πώς εκτιμάς το χρόνο που σου αφιερώνουν.

 

Το να ανεβάζεις μια φωτογραφία που σου έστειλε ένας follower και να τον κάνεις tag, αφήνει θετικότατη εντύπωση. Τόσο στον ίδιο τον follower όσο και στους υπόλοιπους που ίσως θέλουν να τον μιμηθούν. Έτσι, ενισχύεται η σχέση ανάμεσα σε brand και fans.  

 

Διάβασε ακόμη: User Generated Content: 3 λόγοι για να το δοκιμάσεις

 

5. Λέγε ιστορίες

 

Credit: www.entrepreneur.com

 

Τα Instagram Stories αποτελούν σημείο αναφοράς στο δίκτυο. Το κοινό τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και η χρήση τους είναι συνεχής.  Γι’ αυτό και το logo σου πρέπει να φαίνεται στο storiesfeed. Προτίμησε να έχεις τουλάχιστον 2 στιγμιότυπα να παίζουν την ημέρα και αν έχουν μία συνοχή ακόμη καλύτερα.   

 

Tip: Για λόγους οργάνωσης, μπορείς να προγραμματίσεις από πριν ακόμη και τα Stories σου. Αν και έχουν έναν πιο αυθόρμητο χαρακτήρα, εντούτοις αν τα έχεις στη στρατηγική σου, θα σε βοηθήσει αν ξέρεις από πριν τι ιστορία θα πεις εκείνη τη μέρα.

6. Φτιάξε υλικό αποκλειστικά για το Instagram

Το Instagram εξυπηρετεί μόνο την εικόνα. Άρα και το υλικό που θα ανεβάσεις θα πρέπει να δίνει στην εικόνα την προσοχή που της αξίζει. Γι’ αυτό και είμαι υπέρ στο να υπάρχει υλικό που να φτιαχτεί αποκλειστικά για το δίκτυο. Με έντονα οπτικά στοιχεία, ελάχιστο κείμενο και σε τετράγωνο πλαίσιο.

 

Συμπέρασμα:

Ανέβασε καλό υλικό στις ώρες που το κοινό σου είναι στο Instagram. Κάνε ερωτήσεις και χρησιμοποίησε φωτογραφίες που θα σου στέλλουν οι followers σου (φρόντισε να τους το ζητάς!).

 

Πειραματίσου με βίντεο, λέγε όμορφες, οπτικές ιστορίες και φρόντισε το υλικό σου να σέβεται τις ιδιαιτερότητες του δικτύου. Έτσι θα δεις αύξηση στο organic reach – απλά μην ξεχάσεις ποτέ πως η ποιότητα της δουλειάς σου έχει πάντα τον τελευταίο λόγο!

 

Κεντρική Φώτο