fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Τα πλεονεκτήματα του LinkedIn

Τα πλεονεκτήματα του LinkedIn

Αν δεν έμαθες για την «κρυφή» δύναμη των Social Media, ήρθε η ώρα να (ξανα) γνωριστείς με το LinkedIn.

Ένα δίκτυο που μας συστήθηκε ως «επαγγελματικό», με την ιδέα πως βοηθούσε επαγγελματίες και μη να ενωθούν μεταξύ τους.

Πολλά πράγματα άλλαξαν έκτοτε, με σημείο αναφοράς την εξαγορά του από τη Microsoft. Έκτοτε, το LinkedIn αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά Κοινωνικά Δίκτυα που ο καθένας οφείλει να έχει παρουσία. Κυρίως όταν θέλει να χτίσει το προσωπικό του brand.

Τα πλεονεκτήματα του LinkedIn

Το LinkedIn έχει (τουλάχιστον γι’ αυτή την περίοδο) ένα μεγάλο ατού συγκριτικά με το Facebook. Έχει πολύ υψηλότερο organic reach. Δηλαδή, αν αναρτήσεις κάτι εκεί, τότε συγκριτικά θα το δει περισσότερος κόσμος από ότι αν αναρτήσεις το ίδιο πράγμα στο Facebook.

Επίσης, είναι πολύ «ευαίσθητο» στο engagement. Ένα like ισοδυναμεί με ένα comment, που επιτρέπει το post σου να εμφανιστεί σε περισσότερα μάτια.

Ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις, συμπαθεί κι αυτό πολύ τα βίντεο και μάλιστα τα προωθά γενναία στο newsfeed.

Τέλος, έχει αναπτύξει δυναμικούς μηχανισμούς για hashtags, με αποτέλεσμα η αναζήτηση ενός hashtag να επιστρέφει πολύ στοχευμένο αποτέλεσμα.

Κάτι περισσότερο από ένα Βιογραφικό Σημείωμα

Το LinkedIn δεν είναι μια πλατφόρμα για Βιογραφικό Σημείωμα. Είναι ένας χώρος όπου δικτυώνεσαι με άτομα που έχετε τα ίδια επαγγελματικά ενδιαφέροντα αλλά και παρεμφερείς δεξιότητες.

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο «Ένας μύθος για το Linkedin», η αξία του δεν φαίνεται μόνο όταν ψάχνεις για δουλειά. Είναι ένα δυναμικό δίκτυο όπου σε εμφανίζει στα μάτια ανθρώπων με κοινά επαγγελματικά ενδιαφέροντα.  

Οπόταν, μια online συζήτηση στο LinkedIn όπου θα αναλύονται τα τελευταία νέα π.χ. της Οικονομίας μιας χώρας, θα συναντήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρά αν αυτή η συζήτηση γινόταν σε κάποιο άλλο δίκτυο.

Επένδυσε στο Linkedin

Το LinkedIn αποτελεί αναγκαία επιλογή για σκοπούς personal branding. Για να «πουλήσεις» τον εαυτό σου στο κοινό που σε ενδιαφέρει, πρέπει να δείξεις και τις ικανότητες που έχεις.

Στο LinkedIn αυτό γίνεται εύκολα, επομένως αν θες να προωθήσεις τη δουλειά σου ξεκινάς από εδώ.

Ολοκληρώνοντας

Τα πλεονεκτήματα του LinkedIn είναι πάρα πολλά, κυρίως όταν ενδιαφέρεσαι για την επαγγελματική σου εικόνα.  Φτιάξε το προφίλ σου και έλα σε επαφή με άτομα που σε ενδιαφέρουν. Έτσι θα αρχίσεις να φτιάχνεις και τον κύκλο και τις διασυνδέσεις σου.

Πώς βρήκες το πιο πάνω άρθρο; Μοιράσου πιο κάτω και τις δικές σου σκέψεις! Θα χαρώ να τις ακούσω.

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn