Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Συμβουλές για να παίρνετε ιδέες

Συμβουλές για ιδέες

Το να βρίσκεις ιδέες για τα κείμενα που θα αναπτύσσεις στο blog σου, δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Οπουδήποτε χρειάζεται φαντασία και ευρηματικότητα, υπάρχει και μια διεργασία η οποία μπορεί να οδηγεί σε αδιέξοδο, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ιδέες στις οποίες θα επενδύσεις.

Για να βρίσκουμε ιδέες για τα κείμενά μας, χρειαζόμαστε ψάξιμο. Η έμπνευση δεν έρχεται στα καλά καθούμενα, αλλά με το να ψαχνόμαστε για να βρίσκουμε απαντήσεις αλλά και ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί. Κατά την αναζήτηση αυτή, μπορούν να προκύψουν πολλές και διαφορετικές ιδέες, για το ίδιο ή για εντελώς διαφορετικά θέματα που μπορούν να αναπτυχθούν και να συντάξουν το κείμενό μας.  

Στο παρόν άρθρο θα δούμε από που μπορούμε να αντλούμε ιδέες για τα κείμενά μας και να αντεπεξερχόμαστε εκείνες τις στιγμές που νιώθουμε ότι “χτυπήσαμε τοίχο”:

    1.Διαβάζετε σχόλια

Τα σχόλια των αναγνωστών / φανς στα κοινωνικά δίκτυα ή στα σχόλια που ενδεχομένως βρίσκονται ενεργοποιημένα κάτω από το κείμενό σας μπορούν να δώσουν μια ιδέα για κάτι που δεν το έχετε σκεφτεί. Μπορούν επίσης να ρωτήσουν κάτι επιπλέον και να σας δώσουν το έναυσμα για να γράψετε το κείμενό σας, ως απάντηση.

    2.Διαβάζετε βιβλία

Βιβλία ή online εκδόσεις πάνω στο αντικείμενο που πραγματεύεστε είναι καλή πηγή για να μάθετε κάτι καινούργιο. Μπορείτε όμως και να ενισχύσετε κάτι που νομίζετε πως το ξέρατε καλά. Έτσι θα εμπλουτίζετε άρθρα που γράψατε στο παρελθόν με νέες προσθήκες, ενώ θα δείχνετε πως αναπτύσσεστε και δεν μένετε στάσιμοι σε κάτι που αναφέρατε παλιά.

  1. Ανταλλάσσετε ιδέες

Αν είστε μέλος ομάδας, μπορείτε να κάνετε μαζί ένα brainstorming γύρω από το θέμα σας και να βρίσκετε μαζί ιδέες για μελλοντικά κείμενα. Μπορείτε έτσι να εμπνευστείτε και για κάτι που δεν το είχε σκεφτεί κανείς από εσάς, ωστόσο προέκυψε μέσα από την ομαδική σας δουλειά.

  1. Ρωτάτε ανοικτά!

Μπορείτε ξεκάθαρα να ρωτήσετε το κοινό σας στα κοινωνικά δίκτυα για το τι θα ήθελε να διαβάσει. Μπορείτε σαφώς να ρωτήσετε και τους φίλους σας ή τους συναδέλφους σας και να επενδύσετε στο τι θα σας πουν.

  1. “Κλείνετε τρύπες”

Αν έχετε διαβάσει ένα άρθρο που σας άρεσε, αλλά το θεωρείτε ελλιπές, μπορείτε να το πάρετε εσείς σε άλλο επίπεδο. Είτε προσθέτοντας κάτι νέο που μάθατε, είτε με το να δώσετε τη δική σας εκδοχή.

  1. Δικτυώνεστε

Το άλφα και το ωμέγα στην online παρουσία και εδραίωσή μας, είναι η δικτύωση. Το networking όπως αποκαλείται είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο από το οποίο μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. Βρείτε τα διάφορα groups, pages ή communities που ασχολούνται με ό,τι και εσείς και συμμετέχετε στις συζητήσεις που αναπτύσσουν. Όχι μόνο παίρνετε γνώσεις και ιδέες αλλά θα δείξετε και την αυθεντία σας. Σύντομα δε θα δείτε πως θα βρίσκετε σε θέση να δίνετε και τις δικές σας απαντήσεις.

  1. Γενικώς ψάχνεστε

Αν μας αρέσει κάτι τότε ποτέ δεν το αφήνουμε. Μελετάμε συνεχώς και καθώς μαθαίνουμε νέα πράγματα, βρισκόμαστε σε θέση να προτείνουμε και κάποιες λύσεις. Μέσα από τη γνώση που λαμβάνετε από ό,τι διαβάζετε, συχνά έρχεται η έμπνευση και οι ιδέες. Γι’ αυτό διαβάζετε είτε βιβλία και διαδικτυακά άρθρα, είτε μελετάτε τις σημειώσεις από τα διάφορα σεμινάρια ή ομιλίες που καλό είναι να παρακολουθείτε. Καθώς αναπτύσσεστε εσείς, αναπτύσσετε και η ικανότητά σας να βρίσκεται συνεχώς νέες ιδέες που μπορούν να μετατραπούν σε κείμενα πολύ χρήσιμα για τους αναγνώστες σας.