Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

7 απαραίτητα βήματα για ένα σωστό προφίλ στο LinkedIn

σωστό προφίλ στο LinkedIn

Το LinkedIn είναι το δίκτυο που σε συνδέει με τον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν αποτελεί μόνο την online αποτύπωση του βιογραφικού σου, αλλά ένα δίκτυο που συνεχώς ανανεώνεται και μπορεί να τονίσει την αυθεντία σου πάνω στο επάγγελμα που κάνεις.

Η παρουσία εκεί είναι απαραίτητη για κάθε επαγγελματία, είτε έχει δουλειά είτε ψάχνει. Γι’ αυτό και πιο κάτω περιγράφονται 7 βήματα για να έχεις μια δυνατή σελίδα που θα αναδείξει τα προσόντα, τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις σου.

1.Επαγγελματική φωτογραφία

Το πρόσωπο που βγάζετε προς τα έξω είναι σημαντική υπόθεση. Μην βάλετε ό,τι κι ό,τι, αλλά αναρτήστε μια επαγγελματική φωτογραφία που θα αφήσει θετικές εντυπώσεις και θα δείχνει πως λαμβάνετε υπόψη κάθε λεπτομέρεια. Προτεινόμενες διαστάσεις: 400 x 400 pixels

2.Εικόνα φόντου

Πέρα από τη φωτογραφια σας, χρειάζεται και μια εικόνα φόντου, σε διαστάσεις 1400 x 425 pixels. Κι αφού δίνεται η επιλογή, εκμεταλλευτείτε την. Χρησιμοποιήστε το χώρο εκείνο είτε για να δείξετε με τι ασχολείστε, είτε για να δώσετε πληροφορίες για εσάς ή τον οργανισμό σας.  

3.Headline

Σε 120 χαρακτήρες δώστε μια πιασάρικη περιγραφή του τι κάνετε. Είναι η περιγραφή που βλέπουν όλοι όσοι ψάχνουν το όνομά σας, οπότε θέλετε να είναι αντιπροσωπευτική και δυνατή.

4.Στοιχεία επικοινωνίας

Μπορείτε να δώσετε το επαγγελματικό σας email, τη διεύθυνση κατοικίας σας, την ιστοσελίδα σας, το Twitter σας ή ακόμη και το τηλέφωνό σας. Ό,τι και να δώσετε να ξέρετε ότι θα είναι σε κοινή θέα, οπόταν δώστε τα στοιχεία που νιώθετε ότι πρέπει.

5.Περίληψη

Στο πεδίο αυτό δίνουμε μια μικρή περίληψη του επαγγελματικού μας προφίλ. Θέλουμε μια θετική εντύπωση οπόταν μην είστε ντροπαλοί! Γράψτε τι σας ξεχωρίζει, χρησιμοποιείστε επίθετα και δώστε περιγραφές του τι κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα πολυμέσα, όπως αρχεία, βίντεο, φωτογραφίες, παρουσιάσεις κλπ.

6.Εμπειρίες

Εδώ γράφονται οι επαγγελματικές εμπειρίες. Χωρίζονται ανά χρονική περίοδο και μπορείτε να βάλετε ό,τι σας κάνει να ξεχωρίζετε. Κάντε τα εύκολα προς ανάγνωση. Χρησιμοποιείστε bullet points και σπάστε σε 1 ή 2 προτάσεις κάθε σας περιγραφή.

7.Ζητάτε endorsements και συστάσεις!

Πολύ συχνά τα άτομα με τα οποία συνδέεστε θα σας κάνουν endorse σε κάποιες ικανότητες που δηλώσατε. Οι συστάσεις δίνονται πιο δύσκολα και μπορείτε να ζητήσετε από ένα φίλο ή συνάδελφο να γράψει κάτι για εσάς. Εννοείτε πως όταν παίρνουμε πρέπει και να δίνουμε, γι’ αυτό να επιστρέφετε endorsements αλλά και συστάσεις. Μην λέτε ψέματα, μπορείτε απλά να δηλώσετε ό, τι γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι είναι αλήθεια.

Τα πιο πάνω περιγράφουν τα πιο βασικά βήματα για να έχετε ένα πολύ επαγγελματικό προφίλ στο δημοφιλές δίκτυο. Ασφαλώς δίνονται κι άλλες επιλογές που πρέπει να εκμεταλλευτείτε, όπως εθελοντική δραστηριότητα, projects, διακρίσεις, εκδόσεις κλπ. Όπου ισχύει, δηλώστε τα!

Όταν το προφίλ είναι έτοιμο, απλά μένει η σωστή του προώθηση. Συγκαταλέγετε το url του προφίλ σας στα CVs ή στις επαγγελματικές σας κάρτες (ίσως να πρέπει να έχετε ένα shorten link -βλέπε bitly– για να εξοικονομείτε χώρο). Φέρτε στο προφίλ σας το σωστό κόσμο που θα σας ανοίξει κι άλλες επαγγελματικές πόρτες. Αυτή είναι και η δύναμη του δικτύου.