fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Αύξηση των followers: Κράτα μοναδικό περιεχόμενο

followers and content

Ένα κύριο μέλημα που έχει στη στρατηγική του ο κάθε Social Media Manager, είναι η αύξηση των followers των σελίδων που διαχειρίζεται.

Αν και εδώ στο Social Media Cyprus τονίζεται αρκετά πως δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο οι αριθμοί, εντούτοις δεν αποτελεί μυστικό πως ο μεγάλος αριθμός των followers είναι καλοδεχούμενος για κάθε σελίδα.

Για να αυξηθούν οι followers ενός λογαριασμού, χρειάζεται μια σειρά από βήματα. Δυνατό περιεχόμενο, σωστή διαφήμιση, συνέπεια στην ανάρτηση υλικού είναι μόνο κάποια από τα βασικότερα αυτά βήματα.

Μερικές φορές όμως, το να έχεις πολλούς followers δεν είναι θέμα μόνο του περιεχομένου που αναρτάς. Πρέπει να δίνεις και κίνητρα στον κόσμο για να σε ακολουθεί.

Γιατί κάποιος ακολουθεί μια σελίδα;

Μια καλή ερώτηση που μπορεί να κάνεις ως Admin ενός λογαριασμού, είναι αυτή. Γιατί να θέλει κάποιος να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη σελίδα, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Αν το δεις από την πλευρά του χρήστη, θα καταλάβεις πως υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για κάτι αντίστοιχο αυτού που έχεις κι εσύ να προωθήσεις.

Οπότε, πώς θα καταφέρεις εσύ να ξεχωρίσεις;

Ακολουθούν πιο κάτω 2 τρόποι:

1. Δίνε κίνητρα

Μπορεί μια διαφήμιση να σε βοηθήσει να φτάσει σε πολλά μάτια, αλλά δεν θα σου εγγυηθεί το conversion. Δηλαδή τη μετατροπή ενός χρήστη σε follower (ή σε κάτι άλλο που έχεις ως στόχο).

Το περιεχόμενο είναι μεν από τα πιο σημαντικά, ωστόσο αν ένας χρήστης είδε κάτι παρόμοιο αρκετές φορές, τότε δεν θα του κάνει διαφορά να σε ακολουθήσει.

Αν όμως έχει κάποιο κίνητρο, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.

Πόσες φορές έτυχε να θες να ακολουθήσεις ένα brand επειδή θα έχεις κάτι να κερδίσεις από αυτή σου την κίνηση;

Σίγουρα όχι πολλές και μάλλον θα σε εκπλήξει όταν το δεις. Κάτι τέτοιο όμως θα εκπλήξει και πολύ άλλο κόσμο που θα το δει μπροστά του.

Κίνητρα αναλόγως λογαριασμού

Κάτι που κερδίζει χρόνο όταν δημιουργείς περιεχόμενο, είναι να διαμοιράζεις το ίδιο περιεχόμενο σε κάθε πλατφόρμα. Έτσι όμως δεν δίνεις κίνητρο σε έναν χρήστη να σε ακολουθεί και στα άλλα κανάλια. Άρα πιθανόν να μην δεις αύξηση των followers εκεί.

Αν δει ένα Story σου στο Instagram, γιατί να το δει και στο Facebook;

Ή αν μπορεί να το δει από το Facebook, γιατί να σε ακολουθήσει και στο Instagram;

Αν όμως στους followers στο Instagram δίνεις διαφορετικό υλικό, τότε έτσι θα έχουν ένα κίνητρο να σε ακολουθήσουν και εκεί.

Βέβαια το διαφορετικό υλικό ανά πλατφόρμα μόνο εύκολο δεν είναι. Γι’ αυτό και μπορείς να φανείς πιο δημιουργικός δίνοντας κι άλλου είδους κίνητρα.

Παραδείγματα πολλά:

  • Εκπτωτικά κουπόνια αποκλειστικά για τους Instagram Followers
  • Behind the scenes θα βλέπουν μόνο όσοι σε ακολουθούν στο Twitter
  • Περιεχόμενο υψηλής αξίας shared από το διαδίκτυο θα βρίσκουν μόνο όσοι είναι connection σου στο LinkedIn
  • Τα Lives σου θα γίνονται μόνο στο Facebook
  • Δωρεάν προσκλήσεις για την επόμενη σου εκδήλωση θα λάβουν μόνο όσοι λαμβάνουν newsletter
  • Προσφορές της ημέρας θα βλέπουν μόνο όσοι παρακολουθούν τα Stories σου

Και ούτω καθεξής.

Φυσικά όλα τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά. Η φαντασία εδώ μπορεί να σε βοηθήσει με το τι θα δώσεις ως αποκλειστικότητα.

Κυρίως την τακτική με τα κουπόνια τη χρησιμοποιούν αρκετά brands που θέλουν να δυναμώσουν τους αριθμούς τους σε ένα συγκεκριμένο κανάλι.

Συνήθως αυτό είναι το Instagram, καθώς στους 10.000 followers σου επιτρέπει να βάζεις links στα Stories σου.

Βρες περισσότερα τέτοια tips στο Facebook Group, Social Media Cyprus

2. Η αξία να είναι αποκλειστικό προνόμιο

Όταν δίνεις κάτι σε λογαριασμό που θες να δυναμώσεις, θα πρέπει να κρατήσεις το κίνητρο ως αποκλειστικό του προνόμιο. Μόνο έτσι θα έχει ιδιαίτερη αξία.  


Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιώ κι εγώ για το Social Media Cyprus. Δημιουργώ και έχω διαφορετικό υλικό σε κάθε κανάλι ή έστω με διαφορετικό τρόπο γραμμένο / δημιουργημένο.

Υπάρχει με τον τρόπο αυτό ποικιλία αναρτήσεων και άρα και διαφορετικά κίνητρα σε όσους ακολουθούν τα:

Facebook Page, Facebook Group, Messenger Chatbot, Email Course, Instagram Posts, IGTV.

Διαφορετικό περιεχόμενο, άρα και διαφορετικά κίνητρα.  Έτσι ο χρήστης έχει διάφορους λόγους να ακολουθεί το κάθε κανάλι.

Προώθηση

Επίσης, θα το προωθήσεις στα υπόλοιπά σου κανάλια. Διαφήμισε την προσφορά που έχεις αποκλειστικά για όσους σε ακολουθούν εκεί και παρότρυνέ τους να σε ακολουθήσουν! Χρησιμοποίησε δηλαδή ένα κανάλι για να αυξήσεις τους followers σε ένα άλλο.

Γενικότερα, μην κάνεις το ίδιο περιεχόμενο share παντού, με τον ίδιο τρόπο γραφής, τις ίδιες διαστάσεις γραφικών και με την ίδια γλώσσα γραμμένο. Κράτα τον χαρακτήρα του εκάστοτε λογαριασμού.

Ολοκληρώνοντας

Είναι σημαντικό και απαραίτητο να έχεις δυνατό περιεχόμενο σε κάθε κανάλι, όπως επίσης και να το διαφημίζεις όσο μπορείς. Μην υποτιμάς ωστόσο την αποτελεσματικότητα των κινήτρων.

Ετοίμαζε διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε πλατφόρμα ή απλά δίνε διαφορετικά δώρα ή είδη αξίας σε κάθε κανάλι. Μπορείς επίσης να κρατάς το ίδιο περιεχόμενο, με διαφορετικό όμως ύφος γραφής.

Έτσι οι χρήστες θα έχουν περισσότερους λόγους να σε ακολουθούν παντού!

Πώς βρήκες το πιο πάνω άρθρο; Μοιράσου πιο κάτω και τις δικές σου σκέψεις! Θα χαρώ να τις ακούσω.

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn