fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Black Friday Cyprus: Το παιχνίδι αρχίζει από πριν

Black Friday Cyprus

Καθώς πλησιάζει η αγαπημένη – από πλευράς καταναλωτών – Παρασκευή του χρόνου, ο διαδικτυακός κόσμος δεν μπορεί να δηλώνει απών. Στην Κύπρο ενσωματώθηκε για τα καλά ως ημέρα προσφορών και οι αναζητήσεις για το Black Friday Cyprus συνεχώς πληθαίνουν.

 

Αν θες να παίξεις το παιχνίδι των προσφορών πρέπει να ετοιμάσεις από πριν το έδαφος. Η στρατηγική που θα ακολουθήσεις θα πρέπει να ξεκινήσει λίγες μέρες πριν, για να προϊδεάσεις και τον κόσμο.

Με μια καλά στημένη στρατηγική, μπορείς να κερδίσεις πολλά από τη συγκεκριμένη μέρα / περίοδο. Όχι μόνο από άποψη πωλήσεων, αλλά και για περισσότερους leads (δηλαδή πιθανούς πελάτες).

Ας δούμε πιο κάτω κάποιους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην εκστρατεία σου:

 

1.Συνεχές περιεχόμενο

Πρόκειται για μια καλή περίοδο που μπορείς να έχεις συνέχεια υλικό για τους λογαριασμούς σου. Κυρίως η μέρα του Black Friday θα δίνει πολλές αφορμές για posts.

Μη διστάσεις να ανεβάσεις υλικό από το χώρο σου, τη διαθεσιμότητα των προϊόντων ή τις εκπτώσεις που έχεις.

Ευκαιρία και για λίγη δημιουργικότητα επίσης. Είναι μια μέρα που προσφέρεται για πρωτότυπες διαφημίσεις και ευρηματικές εκστρατείες. Το βίντεο promotion της Bionic είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.  

 

2. Η μέρα των Stories

Οι προσφορές του Black Friday είναι κάτι σαν Flash Sales 24 ωρών. Κάτι που ταιριάζει με το χαρακτήρα των Stories!

Φτιάξε Stories με πολλά clips αποκλειστικά για εκείνη τη μέρα. Ενημέρωσε τον κόσμο πως οι προσφορές που βλέπουν στο Story έχουν ισχύ μέχρι την ώρα που κλείνετε. Αν είστε eshop, μέχρι τα μεσάνυχτα της ημέρας. Ή γενικά μέχρι την ώρα που θα θέλεις να λήξετε τις προσφορές.

 

Βρες περισσότερα τέτοια tips στο Facebook GroupSocial Media Cyprus

 

3. Social Media Engagement

Φυσικά δεν γίνεται να μην εκμεταλλευτείς την περίσταση και για σκοπούς engagement.

 

  • Φτιάχνε polls και ζήτα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους κατηγορία / προϊόν.
  • Ζήτα σχόλια / γνώμες κάτω από κάθε προϊόν σε προσφορά που ανεβάζεις
  • Ετοίμασε το Bot σου και ζήτα ζήτα μηνύματα για να τους αποσταλεί ένα εκπτωτικό κουπόνι. Θα μεγαλώσει έτσι και η subscriber list!
  • Ετοίμασε ένα live την ημέρα του Black Friday για να δείξεις τι επιτυχία γνωρίζεις και να καλέσεις κι άλλο κόσμο.

 

Άσε τη φαντασία σου να σε οδηγήσει!

 

4. Custom hashtags

Ιδιαίτερα επιτυχημένες καμπάνιες χαρακτηρίζονται από το User Generated Content.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα custom Hashtag, δηλαδή ένα hashtag που να μιλά για εσένα και να ταιριάζει με την περίοδο (π.χ. #brandnameblackfriday2020).  

Έπειτα, να τρέξεις έναν διαγωνισμό ή να πεις στους followers σου να το χρησιμοποιήσουν αυτό στις αναρτήσεις τους στα Social Media (κυρίως στο Instagram).

Για τους πιο «πιστούς», σκέψου το να δώσεις κάποιο δώρο.

             

5. Remarketing

 

Είναι πάντα καλύτερα να ανατρέχεις σε άτομα που ήδη σε γνωρίζουν, παρά να ψάχνεις νέο κοινό. Κυρίως, τις μέρες αυτές, οι διαφημίσεις είναι πιο ακριβές καθώς ο συνωστισμός είναι μεγάλος.

Αν έχεις όμως το κοινό σου, ξεκίνα απ’ αυτό. Ενημερωτικά emails, posts, Bot broadcasts κλπ μπορούν να φτάσουν στα κατάλληλα μάτια. Είναι πιο εύκολο να ενεργοποιήσεις αυτούς τους χρήστες παρά να ψάχνεις συνεχώς νέους.

 

6. Lead Capturing (πώς να κερδίζεις πιθανούς πελάτες)

 

Πιο πάνω έγινε μια αναφορά σε Bot Subscribers. Είναι μια καλή ευκαιρία να μεγαλώσεις τη λίστα σου. Ζητάς να σου στείλουν μήνυμα και θα τους ενημερώσεις για τις προσφορές που τρέχεις.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια στο πώς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν τον οδηγό για Messenger Bot.

Μπορείς επίσης να ζητάς στοιχεία επικοινωνίας από τους χρήστες με email, με σκοπό να τους ενημερώσεις για τις προσφορές του Black Friday.

Χτίσε ένα Landing Page αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, στο οποίο στέλνε traffic από τα Social Media. Ζήτα τους να ολοκληρώσουν την εγγραφή για αποκλειστικές εκπτώσεις.

Ζήτα όνομα (προεραιτικά) email (απαραίτητα) και αν είναι αναγκαίο και κινητό τηλέφωνο (άσε το πεδίο αυτό προεραιτικό όμως, καθώς είναι με επιφύλαξη που δίνει ο κόσμος τον αριθμό του).

 

Tip 1: Ρώτησέ τους και σε ποια προϊόντα ενδιαφέρονται περισσότερο. Αν είσαι π.χ. κατάστημα ηλεκτρονικών, δώσε επιλογές όπως Τηλεόραση, Κινητά, Gaming κλπ. Έτσι θα έχεις και απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν στο remarketing σου μελλοντικά.

 

Tip 2: Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας που βλέπουν τα e-shops, είναι καλό να εξασφαλίσεις από πριν πως οι servers θα αντέξουν. Αν ζητήσεις από developer να φτιάξει Landing Page, φρόντισε να είστε σε επαφή.

Αν θες να μάθεις τι είναι ένα Landing Page και πώς χρησιμοποιείται, στο Social Media Cyprus γράφτηκε ένας οδηγός που μπορείς να διαβάσεις.

 

7. Countdown & Heatmaps

Για την ιστοσελίδα σου επίσης, μπορείς να εισάγεις στοιχεία που θα βοηθήσουν τις προσπάθειές σου. Τα Countdown Timers εμφανίζονται συχνά σ’ αυτήν περίοδο καθώς δείχνει στο κοινό πως ό,τι βλέπει είναι περιορισμένης διάρκειας.

Επίσης, τα heatmaps είναι κάτι που θα σε βοηθήσει. Σου δείχνουν σε ποια σημεία / προϊοντα ο χρήστης στρέφει περισσότερο την προσοχή του. Έτσι θα ξέρεις τι ψάχνει ο περισσότερος κόσμος και θα μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες αυτές για μελλοντικές ενέργειες μάρκετινγκ.

 

Ολοκληρώνοντας

Το Black Friday είναι μια μέρα που αν θες να την τιμήσεις, έχεις να πάρεις πολλά οφέλη.

Το engagement, awareness και κυρίως οι πληροφορίες που θα μαζέψεις (αν γίνει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία) θα είναι πιο ωφέλιμες ακόμη και από τις πωλήσεις που θα κάνεις.

Εκμεταλλεύσου το!

—-

Προσφορές έχει και το Social Media Cyprus! Βρες εδώ τα 3 διαθέσιμα online courses στη χαμηλότερη τιμή της χρονιάς!

 

 

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn