fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Content Marketing: 3 λόγοι για να επενδύσεις πάνω του

content marketing

Ο όρος Content Marketing έχει πάρει μεγάλη σημασία, καθώς αναπτύχθηκε παράλληλα με τη δύναμη προώθησης που αναπτύχθηκε στα Κοινωνικά Δίκτυα. Πρόκειται ουσιαστικά για μέθοδο προώθησης του brand ή των υπηρεσιών μέσω της δημιουργίας και της διανομής περιεχομένου.

 

Δηλαδή, κάθε brand, επενδύει στη δημιουργία πρωτότυπου υλικού που θα διαμοιράσει στα Κοινωνικά Δίκτυα. Με αυτό τον τρόπο, στοχεύει σε κόσμο που ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτά που έχει να προσφέρει το brand.

 

Είναι μία μέθοδος που θέλει δουλειά για να γίνει. Ωστόσο, είναι πολύ οικονομική, ευέλικτη, φέρει καλά αποτελέσματα όταν γίνει σωστά και αφήνει θετικές εντυπώσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να αποτελεί μέρος κάθε online στρατηγικής.

 

Θα δούμε εδώ 3 λόγους που πρέπει να επενδύσεις στο Content Marketing, για αύξηση της αναγνωρισιμότητας και εμμέσως, των πωλήσεων:

 

1. Φέρνει στοχευμένο κοινό στην ιστοσελίδα

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Content Marketing, είναι ότι φέρνει χρήστες στη σελίδα σου που είναι πολύ πιθανό να εξελιχθούν σε πελάτες. Σε αντίθεση με μία διαφήμιση που μπορεί να προβάλλει μια προσφορά που αφορά πολλούς, το περιεχόμενο θα μπουν να το διαβάζουν μόνο όσοι ενδιαφέρονται για αυτά που προβάλλει η ιστοσελίδα.

 

Με το να έχεις το κατάλληλο κοινό να επισκέπτεται τη σελίδα σου, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Κυριότερα, μπορείς να δεις αρκετούς επισκέπτες να μετατρέπονται σε πιθανούς πελάτες (leads). Και φυσικά, να κτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς που σε ενδιαφέρουν. Είναι κοινώς αποδεκτό πως οι χρήστες αγοράζουν από αυτούς που εμπιστεύονται. Και το Content Marketing μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτό.

 

 

2. Κτίζεις τα «περιουσιακά σου στοιχεία»

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ό,τι δημιουργήθηκε και ανήκει στο brand ή τον χρήστη που τα έφτιαξε. Είναι σαν μια online βιτρίνα που δείχνει την ποιότητα της δουλειάς σου. Όσο πιο ποιοτικό περιεχόμενο υπάρχει, τόσο πιο μεγάλη είναι η αξιοπιστία που προβάλλεις.

 

Επιπρόσθετα, αν γίνει και ένα σωστό SEΟ, τότε η ιστοσελίδα θα βρίσκεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Όταν οι χρήστες αρχίσουν να εκτιμήσουν τα όσα τους προσφέρεις, τότε οι πιθανότητες να σε εμπιστευτούν μελλοντικά είναι πολύ μεγάλες.

 

3. Είναι οικονομικό, ευέλικτο και με μικρό ρίσκο

 

Content marketing

 

Οικονομικό:
Δεν χρειάζονται μεγάλα έξοδα με τη μέθοδο Content Marketing. Αυτοί που θα το διαβάσουν, είναι πιθανό να θέλουν να το διαμοιράσουν στον κύκλο τους, αν το βρουν ενδιαφέρον. Κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλο organic reach.

 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως κάποια επένδυση δεν θα είναι ωφέλιμη. Μέσω Κοινωνικών Δικτύων, μπορεί να μπει ένα ποσό για να το δουν περισσότερα μάτια. Βάλε χρήμα στο περιεχόμενο που βλέπεις να πάει καλά, για να το δει περισσότερος κόσμος.

 

Ευέλικτο:
Είναι επίσης ευέλικτο, με την έννοια της ποικιλομορφίας. Content Marketing είναι τα πάντα στο διαδίκτυο: κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, gifs, infographics, ebooks, podcasts, quizzes, polls, quotes κλπ. Άρα μπορείς να βρεις τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στο brand και στο κοινό σου.

 

Μικρό ρίσκο:
Τέλος, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ρίσκο όταν δημιουργείς περιεχόμενο. Αν γνωρίζεις ακριβώς το κοινό, τη βιομηχανία και κάνεις τη μελέτη σου, τότε λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν λάθος. Όταν επενδύσεις χρήμα για περαιτέρω προώθηση, μπορείς να δεις πόση απήχηση είχε και να ετοιμαστείς καλύτερα στις μελλοντικές διαφημίσεις.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται και μάλιστα σε μπόλικο βαθμό, είναι ο χρόνος. Από τη στιγμή που στο περιεχόμενο αντανακλάται η δουλειά και ο επαγγελματισμός σου, θες να δημιουργήσεις κάτι πολύ ποιοτικό.

 

Εν κατακλείδι

Καλές οι διαφημίσεις και τα posts με τα προϊόντα, αλλά το περιεχόμενο που εκπαιδεύει, ενημερώνει και ψυχαγωγεί το κοινό σου είναι μεγαλύτερης αξίας. Ίσως να μην φέρει άμεσα πωλήσεις, δημιουργεί ωστόσο το σωστό υπόβαθρο για να δημιουργηθούν οι σχέσεις που θα οδηγήσουν με πιο σίγουρο τρόπο στις πωλήσεις.

 

Γι’ αυτό και κάθε στρατηγική οφείλει να εμπεριέχει δημιουργία περιεχόμενου για να είναι ολοκληρωμένη.

 

Κεντρική Φώτο