fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

H δημιουργία περιεχομένου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing

H δημιουργία περιεχομένου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing

Η δυνατή παρουσία στα Social Media ξεκινάει από τη δημιουργία περιεχομένου. Αυτή αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing και μια από τις κυριότερες ενασχολήσεις της Social Media ομάδας.

Φυσικά, αν ανήκεις στην πιο πάνω κατηγορία, θα ξέρεις ήδη πόση μεγάλη πρόκληση κρύβει το όλο εγχείρημα.

Γιατί το Content Marketing όταν γίνεται σωστά, πέρα από μια πολύ engaged κοινότητα, σε ανταμείβει με αναγνωρισιμότητα και εμπιστοσύνη. Εκείνα δηλαδή τα στοιχεία στα οποία στοχεύει μια δυνατή online παρουσία.

 

Μια παγίδα που πέφτουν αρκετοί

Πολλά brands χρησιμοποιούν τα κανάλια τους για να βγάλουν προς τα έξω τη δουλειά που κάνουν. Αν και αυτό είναι ένα κομμάτι από αυτά που μπορούν να προωθήσουν, εντούτοις δεν πρέπει να περιορίζονται σε αυτά.

Οι χρήστες δεν θα ενδιαφερθούν να διαβάσουν το τελευταίο Δελτίο Τύπου μιας εταιρείας. Οι πλείστοι θα το αγνοήσουν καθώς δεν κρύβει κάτι που να έχει αξία γι’ αυτούς.  

Θα τους τραβήξει όμως το ενδιαφέρον όταν μοιράζεσαι περιεχόμενο που ταυτίζονται και οι ίδιοι μαζί του. Που δίνει τη λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Που αφορά ένα θέμα για το οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον προηγουμένως. 

 

Οι προκλήσεις ενός Content Creator 

Υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να αντεπεξέρχεσαι κάθε φορά που ετοιμάζεις το υλικό της ομάδας σου.

Κάποιες από τις πιο συχνές προκλήσεις είναι να:

  • βρίσκεις υλικό σε καθημερινή βάση
  • έχεις υλικό που θα ξέρεις πως θα βρει ενδιαφέρον η κοινότητα που στοχεύεις
  • αποφασίζεις σε τι format θα το χτίσεις και σε ποια κανάλια θα το διοχετεύσεις
  • μιλάς στη γλώσσα του κοινού σου
  • δοκιμάζεις νέα είδη για να δεις τι ανταπόκριση παίρνεις

Και ένα σωρό άλλα. 

Σε όποια αγορά κι αν ανήκεις, θες το περιεχόμενο που φτιάχνεις να είναι σχετικό με τα άτομα που θες να προσελκύσεις.

 

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά Social Media Marketing & Digital Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

 

Η βοήθεια που μπορείς να πάρεις

Στο Social Media Cyprus υπάρχει ανελλιπώς υλικό από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε. Το υλικό αυτό δεν περιορίζεται σε blog posts, άσχετα αν με αυτό είχε ξεκινήσει.

Αντίθετα, επεκτάθηκε και καλύπτει κάθε μορφής περιεχομένου, το οποίο τροφοδοτεί Facebook, Instagram, LinkedIn και Email, έχοντας υλικό τουλάχιστον σε μία πλατφόρμα σε καθημερινή βάση.

Πολύς κόσμος έρχεται κοντά μου για εκπαίδευση σε ό,τι έχει να κάνει με δημιουργία περιεχομένου. Αυτό, σε συνδυασμό με πολλές απορίες και ερωτήματα που δέχομαι για το πώς να γίνεται σωστά η όλη διαδικασία, αποτέλεσαν την αιτία για τη δημιουργία του online course Content Kingdom.

 

Content Kingdom

Πρόκειται για ένα ελληνικό course που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να δώσει δομή στο Content Marketing.

Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι σχετικά με τη δημιουργία περιεχομένου για τα Social Media. Πώς να βρίσκεις ιδέες, να δημιουργείς περιεχόμενο που να στοχεύει σε κοινό που σε ενδιαφέρει καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιώ κι εγώ σε καθημερινή βάση. 

Φυσικά, αν παρακολουθείς συστηματικά το blog, θα βρεις διάφορα μικρά tips που μπορείς να εφαρμόσεις. Δεν χρειάζεται δηλαδή να προβείς σε κάποια αγορά. Αν από την άλλη θες να εμβαθύνεις σε ένα κομμάτι του Digital Marketing, τότε μπορείς να ψάξεις να βρεις διαδικτυακά και μη μαθήματα. 

 

Η δημιουργία περιεχομένου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing

Ακόμη κι αν τώρα ξεκινάς στο Social Media Marketing, θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή πως δεν μπορείς να πετύχεις καλή παρουσία αν δεν έχεις καλό περιεχόμενο. Ακόμη κι αν το προϊόν είναι εξαιρετικό, πρέπει με κάποιο τρόπο να το βγάλεις προς τα έξω και να πείσεις για την ποιότητά του.

Συστήνω ανεπιφύλακτα να επικεντρωθείς σε ένα μέσο και να δημιουργείς υλικό. Όσον αφορά εμένα, για παράδειγμα, με το blog που διαβάζεις τώρα, δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός να κερδίζω μεγάλο traffic. Αυτό έρχεται ως επιβράβευση στην όλη προσπάθεια, αλλά για μένα δεν είναι το μεγαλύτερο πιθανό κέρδος. 

Αντίθετα, το κέρδος που έχω με το να κρατώ ένα ενεργό blog, είναι ότι με παροτρύνει να διαβάζω, να ακούω και να μαθαίνω συνέχεια νέα πράγματα για το Social Media Marketing. Μετά μπορώ να τα δοκιμάσω και με το αποτέλεσμα που βλέπω δημιουργώ τα blog posts που υπάρχουν εδώ.  

Όταν είσαι υπόλογος σε μια κοινότητα, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, νιώθεις μια ευθύνη. Αυτό σε παρακινεί να γίνεσαι καλύτερος. 

Και δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσεις ένα blog για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Ένα κανάλι στο Youtube βοηθάει αν σου αρέσει το βίντεο. Ένα podcast show βοηθάει αν το βρίσκεις πιο εύκολο να μιλάς. Ή ένα online portfolio είναι η καλύτερη μέθοδος για να φιλοξενείς φωτογραφίες που δημιουργείς. 

Έπειτα έρχονται τα Social Media για να προωθείς τη δουλεία ή το hobby σου! 

 

Επένδυσε στο περιεχόμενο που δημιουργείς

Αυτό που βοηθά ουσιαστικά ένα brand να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό στα Social Media, είναι το content που δημιουργεί. Έτσι βρίσκεται συχνά στα μάτια του κοινού που τον ενδιαφέρει και γίνεται καλύτερο. 

Η συνεχής εντριβή με το αντικείμενο, σε κάνει καλύτερο.