fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Πώς να χρησιμοποιείς το Linkedin για να βρεις δουλειά

LinkedIn Job

Το Linkedin μας συστήνεται ως ένα δίκτυο που ευνοεί την επαγγελματική παρουσία. Έχει αρκετά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα άλλα μεγάλα δίκτυα με πολύ ενεργό κοινό.

Οι χρήστες εδώ δημιουργούν ένα προσωπικό προφίλ, με στόχο να βελτιώσουν το προσωπικό τους brand. Είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτό το σκοπό, κυρίως αν ανήκεις σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο.

Κατ’ εμένα, τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι κυρίως δύο:

  1. Μπορείς να μεγαλώσεις τον κύκλο σου με επαγγελματίες στο χώρο που σε ενδιαφέρει
  2. Μπορείς να δείξεις τις γνώσεις σου, βελτιώνοντας τις πιθανότητες να σε δουν και να ενδιαφερθούν για εσένα άτομα με εμπειρία στην αγορά σου

Και με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το LinkedIn για να βρεις δουλειά.

Θα πρέπει απλά να ξεκινήσεις με το να βελτιώσεις την εικόνα σου.

Βρες περισσότερα τέτοια tips στο Facebook Group, Social Media Cyprus


Πώς βελτιώνεις την παρουσία σου στο LinkedIn

Για μια ολοκληρωμένη παρουσία εκεί, χρειάζεται να κάνεις ό,τι πάνω κάτω συστήνεται και στα υπόλοιπα δίκτυα: Να έχεις ενεργή παρουσία.


Ανέβαζε περιεχόμενο συχνά

Να μοιράζεσαι υλικό σε καθημερινή βάση. Και μάλιστα, υλικό που να ταιριάζει στο αντικείμενό σου, υψηλής ποιότητας που να βοηθά με κάποιο τρόπο το κοινό που το διαβάζει.

Tip: Αν είναι δικό σου υλικό, ακόμη καλύτερα. Οι περισσότεροι κάνουν share (δυνατό) περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες ή λογαριασμούς. Δοκίμασε όμως να ανεβάζεις και δικό σου υλικό. Οτιδήποτε το βλέπουν για πρώτη φορά, αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Προσπάθησε όμως πρώτα να φτιάξεις το προφίλ σου. Να βάλεις όλες τις σχετικές λεπτομέρειες και να έχεις και υλικό έτοιμο. Με τον τρόπο αυτό, όποιος σε επισκέπτεται, θα βλέπει αν μη τι άλλο ένα προσεγμένο προφίλ.

Πρόσθεσε επαφές (connections)

Έπειτα, παίρνουν σειρά τα connections. Ένα μεγάλο υπέρ του Δικτύου, είναι το ότι μπορείς να ψάξεις για τα επαγγελματικά στοιχεία που θες να έχει ένα άτομο και σου εμφανίζει μετά υποψήφιους για να ενωθείς μαζί τους.

Έτσι, αν ενδιαφέρεσαι να ενωθείς με άτομα από το χώρο του fitness, θα σου εμφανίσει όσους δηλώνουν στο προφίλ τους αυτό το keyword! Κάτι που δεν συμβαίνει στα υπόλοιπα δίκτυα με τόση ευκολία.


Αλληλεπίδρασε!

Αφού αρχίσεις να ενώνεσαι με άτομα που σε ενδιαφέρουν και να μοιράζεις υλικό, φρόντισε κιόλας να αλληλεπιδράς με αυτά. Παίρνε μέρος σε συζητήσεις, όμως απόφευγε να σχολιάζεις γενικά και αόριστα.

Αντιθέτως, πες κάτι ενδιαφέρον, κάτι που θα προκαλέσει την απάντηση ή την αρχή μιας συζήτησης.


Ανέβαζε ενδιαφέρον υλικό

Μη ξεχνάς επίσης πως οι πλείστοι με τους οποίους θα ενωθείς, θα έχουν πάνω κάτω τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Κάτι που σημαίνει πώς αυτά που ανεβάζεις θα πρέπει να είναι διαφορετικά, για να κερδίσουν το ενδιαφέρον τους.

Επέλεξε να γράφεις (ή να ανεβάζεις βίντεο) για κάτι που δεν είδαν ήδη:

  • Γράψε τη γνώμη σου γύρω από ένα θέμα
  • Βρες κάτι που δυσκολεύει την κοινότητα και πρότεινε μια λύση
  • Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που ταιριάζουν στην κοινότητά σου
  • Μοιράσου μια εμπειρία σου
  • Αναφέρσου στο θέμα σου από την πλευρά του πελάτη

Πράγματα δηλαδή που δεν τα βρίσκει κανείς παντού. Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό για περιεχόμενο με μεγάλο engagement που αναλήθηκε παλιότερα στο Social Media Cyprus.


Δείξε τις δυνατότητές σου στο LinkedIn για να βρεις δουλειά

Μοιράζοντας σχετικό υλικό με μια κοινότητα που ξέρεις πώς θα το βρει ενδιαφέρον, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες κάποιος από αυτήν να σε προσέξει. Εξάλλου είναι πολλά τα πλεονεκτήματα του LinkedIn.

Έχω προσωπικά δεχτεί πολλές προτάσεις συνεργασίας αποκλειστικά και μόνο χάρη στην ενεργή μου παρουσία εκεί.

Ακριβώς επειδή η πλειοψηφία των επαφών μου ασχολείται με κάποιο τρόπο με τα Social Media, δέχομαι κατά καιρούς και αντίστοιχες προτάσεις συνεργασίας.

Μη διστάσεις να μοιραστείς με τις επαφές σου πως ψάχνεις εργασία αν το επιθυμείς. Αρκετοί το δηλώνουν αντί για Job Title με φράσεις όπως “Looking for new challenges / job / experiences” κλπ.

Ολοκληρώνοντας

Υψηλής ποιότητας υλικό σε σχετικό κοινό και με μεγάλη συχνότητα (καθημερινά αν γίνεται) μπορεί να σου φέρει πρόταση συνεργασίας.

Είτε ψάχνεις για εργασία είτε θέλεις να εδραιωθείς ως freelancer, βάλε τις βάσεις εκεί και θα δεις πως μπορεί να σε βοηθήσει!

Ποια η άποψή σου για το LinkedIn; Το χρησιμοποιείς με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn