Μαρία Παπαδούρη

Ανακάλυψα τις δυνατότητες των Social Media το φθινόπωρο του 2015, όταν ακόμη τα χρησιμοποιούσα για ψυχαγωγικούς λόγους.

Έκτοτε με κέρδισαν για 2 κυρίως λόγους:

1. Αποτελούν εργαλείο που μπορεί πραγματικά να φέρει κοντά ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα.

 2. Διαμορφώνουν το χώρο του διαδικτύου, κάνοντάς τον πιο προσωπικό και προσφέροντας δυνατότητες που ούτε καν μπορούν να υπολογιστούν.

Φτάνει βέβαια να χρησιμοποιηθούν σωστά. Επειδή δεν υπάρχει γνωστός κάποιος κώδικας online συμπεριφοράς, ξεκίνησα αυτό το blog έχοντας έναν σκοπό: Να δημιουργηθεί ένα πιο όμορφο online περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε καλύτεροι. Να βλέπουμε δηλαδή πιο όμορφα πράγματα, τουλάχιστον online, που θα μας βοηθήσουν και στην (offline) καθημερινότητά μας.  

Ζούμε άλλωστε σε έναν κόσμο που το να γινόμαστε καλύτεροι περιορίζεται μόνο από τον εαυτό μας.  

Σ’ αυτό το blog θα βρει κανείς δύο στοιχεία που με χαρακτηρίζουν αρκετά έντονα: Να γράφω και να μοιράζομαι τις γνώσεις μου.

Έτσι, κράτησα ως στόχο για όλη μου τη διαδικτυακή παρουσία να προσφέρω μικρά, απλά και πρακτικά tips για τα Social Media που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα να φτάσει στα μάτια ανθρώπων με ίδια ενδιαφέροντα. Όπως κι αν μπορεί να μεταφραστεί αυτό 🙂

Επειδή κι εμένα τα Social Media με βοήθησαν πολύ, νιώθω ως υποχρέωση να βοηθήσω κι άλλο κόσμο να δει τις δυνατότητες που έχουν να προσφέρουν. Τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό πλαίσιο.

Γι’ αυτό και θα με δεις να μοιράζομαι δοκιμασμένες πρακτικές, περιγραφικούς οδηγούς και αναλυτικά άρθρα με σκοπό να βοηθήσω όσο γίνεται την κοινότητά μου. Επειδή είμαι και της άποψης πως μόνο με το να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

 

Απώτερος σκοπός μου, όπως ανέφερα και πιο πάνω,  είναι να βλέπουμε τουλάχιστον διαδικτυακά μόνο όμορφα πράγματα, για να επηρεάσουμε έως ένα βαθμό και την καθημερινότητά μας με όμορφες σκέψεις και πράξεις.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν όσα βρεις εδώ. Αν έχεις κάποια ιδέα μην διστάσεις να τη μοιραστείς μαζί μου. Κι αν σε εκφράζουν τα όσα αντιπροσωπεύει το blog αυτό, μπορείς να με βρεις και στα υπόλοιπα Μέσα που έχω παρουσία: Facebook Page, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, Messenger & Email

Το custom hashtag που χρησιμοποιεί το blog είναι το #smwtips (Social Media World Tips).

 

Μαρία Παπαδούρη 

Blog: smwtips.com

FB Group: Social Media Cyprus

FB Profile: Μαρία Παπαδούρη

Email: smwtips@gmail.com

Freebies & GuidesResources