fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Τι να διαμοιράζουμε για πολλά shares (Infographic)

πολλά shares infographic

Όσοι έχουμε τον έλεγχο των Κοινωνικών Δικτύων, θέλουμε να πετυχαίνουμε υψηλό engagement. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τα πολλά shares, τα πολλά likes και γενικότερα βάσει της αλληλεπίδρασης που έχουν με τη σελίδα μας οι followers μας.

Πέρα από τη συνέπεια που είναι απαραίτητη για ισχυρή παρουσία στα Κοινωνικά Δίκτυα, θέλουμε και δυνατό υλικό. Και μάλιστα, η ποικιλία εδώ παίζει σημαντικό ρόλο. Αν συνεχώς δίνουμε στο κοινό μας τα ίδια και τα ίδια να καταναλώνει, ενδεχομένως να δούμε το engagement να πέφτει.

 

Ίσως κάπου να γινόμαστε προβλέψιμοι. Ή να χάνουμε ένα μερίδιο χρηστών που ενώ ενδιαφέρεται για το προϊόν μας, εντούτοις δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τρόπο μας. Αν συνεχώς δίνουμε κείμενα, αρκετοί που «δεν το έχουν» με το διάβασμα δεν θα μπαίνουν στον κόπο να μας διαβάζουν. Και αν κρατάμε συνεχώς σοβαρό τόνο, οι αναρτήσεις μας κάπου θα χάνονται στο timeline των «χαλαρών» χρηστών, χωρίς να παίρνουν μεγάλη σημασία. Αν από την άλλη μιλάμε συνεχώς για εμάς, δεν θα ξεχωρίσουμε από τους τόσους πολλούς εκεί έξω που προσφέρουν τα ίδια με εμάς.

 

Με το να έχουμε διάφορα είδη περιεχομένου να διαμοιράζουμε, κρατάμε το ενδιαφέρον αμείωτο. Πιο κάτω βρίσκονται κάποια είδη περιεχομένου που τείνουν να έχουν αρκερά shares, αν βέβαια και το περιεχόμενο είναι ποιοτικό.

 

Για να τα δούμε:

 

Είδη περιεχομένου για πολλά shares:

 

Βίντεο: Ο βασιλιάς του περιεχομένου αυτή τη στιγμή, σε πολλά δίκτυα. Είτε live, είτε απλά τραβηγμένο με το κινητό, τα βίντεο αρέσουν και χρησιμοποιούνται συνεχώς.

 

Ερωτήσεις: Στους followers μας αρέσει να «τους βάζουμε στο παιχνίδι». Εξάλλου όλη η δουλειά μας, γίνεται γι’ αυτούς. Δείξετε πως εκτιμάτε -και πως ακούτε!- την άποψή τους απλά με το να τους ρωτήσετε κάτι. Και εφαρμόστε τις καλύτερες ιδέες!

 

Tutorials: Το περιεχόμενο που δείχνει πως φτιάχνεται κάτι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ανθρώπους που έχουν σχετική απορία ή ανησυχία. Έχετε το νου σας, αν προκύψει κάποια ερώτηση από το κοινό σας με αυτό το θέμα, θα το ξαφνιάσετε ευχάριστα αν του δώσετε άμεσα την απάντηση.

 

Φωτογραφίες: Ακόμη ένα πολυμέσο που είναι ιδιαιτέρως αγαπητό. Εξάλλου, ανάρτηση, άρθρο ή tweet που να μην συνοδεύεται από φωτογραφία, χάνει τη μισή του αξία, καθώς δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον.

 

Tip: Χρησιμοποιήστε διαφορετικά είδη περιεχομένου για να πετύχετε πολλά shares clicktotweet

 

Κείμενα: Το γράψιμο δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά δεν μπορούμε να το «ξεγράψουμε» εντελώς. Ακόμη κι αν προτιμάμε τα πολυμέσα για να δείχνουμε τις υπηρεσίες μας, εντούτοις το κείμενο έχει κύρος. Ένα «ψαγμένο» κείμενο θα δώσει περισσότερες πληροφορίες από ένα π.χ. βίντεο και θα ανταμοιφθεί με αρκετά shares.

 

Quotes: Πολύ στα πάνω τους σε θέμα sharing είναι και τα quotes. Λόγια σοφών -ή σοφά λόγια, κείμενα που εμπνεύουν και που δίνουν κίνητρα, λόγια για τη ζωή, όλα χωράνε εδώ. Το μυστικό στα quotes είναι να δώσετε κάτι που εκφράζει πολύ κόσμο. Με τη σειρά του ο κόσμος θα το διαμοιράσει καθώς θα νιώσει πως ταυτίζεται με το περιεχόμενο.

 

Συμβουλές: Αν δίνετε συγκεντρωμένα κάποια tips σχετικά με μια υπηρεσία που αφορά στη βιομηχανία σας, οι followers σας θα το εκτιμήσουν. Μην ξεχνάτε πως σας ακολουθούν επειδή ενδιαφέρονται γι’ αυτά που προσφέρετε. Αν τους δώσετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πως γίνεται κάτι ή τι πρέπει να προσέξουν, θα τους κερδίσετε.

 

Infographics: Τι καλύτερο από το να προσφέρετε πολλή πληροφορία σε μία μόνο εικόνα; Αν έχετε κάποια στατιστικά ή πολλές πληροφορίες που δεν θέλετε να τις αναλύσετε σε κείμενο, με ένα infographic θα γίνει η δουλειά σας. Πάρτε παράδειγμα το πιο κάτω που συνοψίζει το άρθρο σε λίγες εικόνες:

 

 

πολλά shares