fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Τι βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου

Τι βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου

Τις προάλλες, είχα ανεβάσει ένα Case Study για τα πειράματα που έτρεξα στο προσωπικό μου Instagram Account. Κατέγραψα τι βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου καθώς εκεί, με συστηματικό περιεχόμενο και ενεργή παρουσία, είδα μια αύξηση σε followers. 

Μοιράστηκα με την κοινότητα τα ευρήματα μιας και το growth στο Instagram είναι σημείο αναφοράς για τα περισσότερα brands. Άλλωστε, το Instagram δεν είναι το Δίκτυο όπου μπορεί να μεγαλώσει κανείς εύκολα. Πόσο μάλλον οργανικά.

Από τα μηνύματα που έφτασαν κοντά μου, περισσότερα σε ποσότητα ήταν αυτά που αφορούσαν το περιεχόμενο. Από πού αντλούσα ιδέες για να έχω περιεχόμενο καθημερινά. Και πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο.

Οργάνωση και σύστημα

Στο Blog αυτό βρίσκει κανείς πολλά άρθρα που εξηγούν με πρακτικά παραδείγματα τι βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου (ρίξε μια ματιά στην κατηγορία Content Creation). 

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Υπάρχουν πολλές πηγές που εμπνέουν, δίνουν κίνητρο αλλά και που προκαλούν νέες ιδέες που αξίζουν διερεύνησης και περαιτέρω εξέτασης.

Αυτό που (με) βοηθάει ιδιαίτερα είναι η οργάνωση. Υπάρχουν τρόποι αλλά και πηγές που μπορούν να δώσουν ιδέες προς ανάπτυξη. Απλά πρέπει να ξέρεις πού να ψάξεις, αναλόγως niche ή θεματικής.

Έπειτα, θα θες ένα πρακτικό σύστημα. Αν είναι αδύνατο να έχεις καθημερινά υλικό, δεν θα θυσιάσεις την ποιότητα.

Μπορείς όμως να φτιάξεις ένα δικό σου σύστημα, αναλόγως αναγκών, και να το ακολουθείς πιστά μέσα στη βδομάδα. Οι Themed Days μπορούν να βοηθήσουν όπως και η ύπαρξη ενός Content Calendar

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά το Social Media Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

Γιατί είναι δύσκολη η συστηματική παραγωγή υλικού 

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκπαίδευση πάνω στο ζήτημα της συστηματικής παρουσίας στα Social Media. Κι αυτό επειδή η όλη προσέγγιση στα Social Media ξεκίνησε ως αυθόρμητη. 

Πλέον όμως (και από τη στιγμή που γίνεται και επαγγελματικά) θεωρείται απαραίτητη. Όλοι λένε για το πόσο σημαντική είναι η δημιουργία ποιοτικού, καθημερινού περιεχομένου που να ταιριάζει στην κοινότητα αλλά λίγοι μπορούν να σου πουν πώς να το κάνεις αυτό.

Κι αυτό επειδή είτε δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση, είτε επειδή αυτοί που το κάνουν δεν ακολουθούν κάποιο σύστημα για να το μοιραστούν μαζί σου. Τους βγαίνει πιο αυθόρμητα – κυρίως αν μιλάμε για personal branding – οπότε και το θεωρούν απλό και εύκολο.

Το blog αυτό μπορεί να σε βοηθήσει με ιδέες, έμπνευση κλπ, αλλά θα πρέπει να κάνεις εσύ (ή η ομάδα σου) τη «βρώμικη» δουλειά. Είτε αφορά κείμενα, είτε φωτογραφίες ή βίντεο. 

Η επιπρόσθετη βοήθεια που μπορείς να πάρεις

Όπως γνωρίζεις ήδη, σκοπός του Social Media Cyprus είναι να επιμορφωθεί η κοινότητα σε θέματα Social Media Marketing και Digital Marketing. Για το λόγο αυτό θα βρεις παρουσία του (αλλά και δική μου) με tips σε Facebook Page, Group, Instagram, LinkedIn, Twitter, Email, YouTube και Messenger.  

Λόγω μεγάλης ζήτησης και αντιλαμβανόμενη πως κάποια θέματα χρήζουν πιο ενδελεχούς εκπαίδευσης, θα παρουσιάζω αναλόγως ενδιαφέροντος μια σειρά από πρακτικά εργαστήρια.

Δημιουργία Περιεχομένου για τα Social Media

Το πρώτο εργαστήρι (που θα διοργανωθεί από το ιδιωτικό φροντιστήριο Keep Learning Private Institute στο οποίο θα φιλοξενηθώ) ονομάζεται «Δημιουργία Περιεχομένου για τα Social Media». 

Εκεί θα εξηγώ τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βρίσκει ιδέες για συστηματική παραγωγή περιεχομένου, σε όσα κανάλια έχει παρουσία και που θα ταιριάζει και με το κοινό στόχευσης. Θα αναλυθεί σε βάθος το πως και τo τι βοηθάει στη δημιουργία περιεχομένου στα Social Media.

Καθώς η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί σε ένα μόνο κείμενο, μπορείς να το παρακολουθήσεις για να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να βρεις δομή στο Content Marketing.

Συγκεκριμένα, θα μάθεις πώς να:

  • Βρίσκεις υλικό σε καθημερινή βάση
  • Έχεις υλικό που θα ξέρεις πως θα βρει ενδιαφέρον η κοινότητα που στοχεύεις
  • Αποφασίζεις σε τι format θα το χτίσεις και σε ποια κανάλια θα το διοχετεύσεις
  • Μιλάς στη γλώσσα του κοινού σου
  • Δοκιμάζεις νέα είδη για να δεις τι ανταπόκριση παίρνεις
  • Δημιουργείς φωτογραφίες ή βίντεο έστω κι αν δεν ξέρεις καν πως ταιριάζουν τα χρώματα μεταξύ τους
  • Διατηρείς ένα ευέλικτο και πρακτικό Content Calendar 

Μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις στο link εδώ: Δημιουργία Περιεχομένου για τα Social Media.

Κι αν δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις…

Και επειδή η φυσική παρουσία θα δυσκολέψει αρκετό κόσμο, υπάρχουν εναλλακτικές. Αν δεν μπορείς να παρευρεθείς στο εργαστήρι, μπορείς να παρακολουθήσεις το αντίστοιχο online course “Content Kingdom”.   

Και εκεί γίνεται ανάλυση των πιο πάνω θεμάτων κι αν μπορείς να μάθεις μέσω βίντεο τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να το παρακολουθήσεις.

Αν έχεις να προτείνεις κι άλλες θεματικές για να παρουσιαστούν σε εργαστήρι, μπορείς να γράψεις πιο κάτω την ιδέα σου. 

Ολοκληρώνοντας

Αν δεν σου βγαίνει εύκολα η παραγωγή περιεχομένου, τότε θα σε βοηθήσει η οργάνωση, ένα σύστημα αλλά και να ξέρεις το πού να ψάχνεις για ιδέες.

Στην τελική, εσύ ξέρεις καλά την αγορά στην οποία στοχεύεις, οπότε θα ξέρεις και θέματα για τα οποία μπορείς να αναπτύξεις υλικό. Φυσικά, δεν θα μείνεις μόνο σε αυτά που θεωρείς εσύ. 


Αν κατάφερες ήδη να αναπτύξεις μια καλή σχέση με τους followers σου, που όπως τονίζω είναι και ο βασικός στόχος των Social Media, τότε μια ερώτηση προς αυτούς μπορεί να σε γεμίσει με νέες ιδέες. Ή έστω να σε κατευθύνει εκεί που υπάρχει ένα κενό, για να μπορείς να βοηθήσεις.

Πώς βρήκες το πιο πάνω άρθρο; Μοιράσου πιο κάτω και τις δικές σου σκέψεις! Έχεις κάποια ιδέα για να αναλυθεί σε πρακτικό εργαστήρι;

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn