fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

TikTok: Τι πρέπει να γνωρίζεις για το νέο δίκτυο

TikTok

Το TikTok αποτελεί τη μετεξέλιξη του Musical.ly. Είναι μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες ανεβάζουν σύντομα βίντεο με έντονα διασκεδαστικό τρόπο. Οι ηλικίες που φιλοξενεί είναι κατά κύριο λόγο έφηβοι (GenZ) και ήδη η αξία του κοστολογείται στα $75 δις.

Τι ξεχωρίζει το TikTok

Το έντονα ευρηματικό περιεχόμενο που προέρχεται από τις εφηβικές ηλικίες είναι το σημείο αναφοράς της νέας αυτής πλατφόρμας. Οι χρήστες (που δεν περιορίζονται μόνο σε GenZ, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες) δημιουργούν πανέξυπνα βίντεο που εύκολα τραβάνε την προσοχή.

 

Το ίδιο το TikTok δίνει πολλά εργαλεία για τη δημιουργία των βίντεο αυτών, καθώς η μουσική, τα εφέ, τα φίλτρα και γενικά η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) δεν λείπουν από κανένα βίντεο.

 

Γιατί πρέπει κανείς να κοιτάζει το TikTok

Κατ’ αρχάς, δεν φαίνεται να αποτελεί αυτό που λέμε «φούσκα». Μπορεί να έχει μόλις 1 χρόνο ζωής, αλλά αγαπήθηκε και χρησιμοποιείται ήδη πολύ.

 

Και μάλιστα, το περιεχόμενο που ανεβαίνει είναι ιδιαίτερα engaging. Εύκολα μπορεί κανείς να μείνει μέσα στην πλατφόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, χαζεύοντας βίντεο.

 

Φυσικά, ο ρόλος του είναι καθαρά διασκεδαστικός. Επιτρέπει να περνάς ευχάριστα την ώρα σου, χωρίς απαραίτητα να έχεις κάτι ουσιαστικό να αποκομίσεις. 

 

Κάνει όμως αυτό ακριβώς που προσπαθούν και οι άλλοι «μεγάλοι» των Social Media να πετύχουν. Να κάνουν τους χρήστες να συνηθίσουν στην παραγωγή και κατανάλωση βίντεο. Επειδή, μεταξύ άλλων, το βίντεο «κρατάει» έναν χρήστη περισσότερο μέσα σε μια πλατφόρμα από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου. 

 

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά Social Media Marketing & Digital Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

 

Η μοναδική συμβουλή ως προς τη χρήση του

Μπορεί ακόμη να μην επιτρέπει στοχευμένες διαφημίσεις, αναλόγως χώρας, ωστόσο αυτό δεν είναι πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή.

 

Ο τρόπος που θα μπορούσαν οι marketers να το χρησιμοποιήσουν, είναι με το να μάθουν καλύτερα την GenZ. Η γενιά αυτή σύντομα θα έχει αγοραστική αξία και τα πράγματα με τα οποία ταυτίζεται είναι εντελώς διαφορετικά από όσα μάθαμε έως τώρα.

 

Χρειάζεται αρκετή μελέτη και φυσικά να είναι κανείς σε θέση να ακολουθήσει τις νέες τάσεις. Μόνο με το ανοιχτό μυαλό μπορεί να «πιάσει» τον παλμό των εφήβων.

 

Ο παραδοσιακός τρόπος διαφήμισης και προώθησης στο Μέσο αυτό, πολύ απλά δεν θα αποδώσει. Γι’ αυτό και θέλει μελέτη για να αφουγκραστείς το είδος περιεχομένου στο οποίο εστιάζουν.

 

Ήδη μεγάλα brands χτίζουν την παρουσία τους στο TikTok

Τα μεγάλα brands «μυρίστηκαν» την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και ήδη έχουν εκτενή παρουσία. Άλλωστε, δεν προκύπτουν συχνά τέτοιες ευκαιρίες. Και είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων brands να δρουν άμεσα όταν δουν κάπου καλή προοπτική, πριν προλάβει να γίνει mainstream.

 

Φυσικά, τα brands αυτά δείχνουν τον τρόπο για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά η πλατφόρμα. Απλά γίνεσαι ένα με αυτήν. Δεν προσπαθείς να ξεχωρίσεις με διαφήμιση ή προώθηση. Δημιουργείς κι εσύ μίνι βίντεο αστείου ή εύθυμου χαρακτήρα και τα δίνεις σε μια κοινότητα που «διψά» για τέτοια.

 

Χαρακτηριστικοί οι λογαριασμοί των Apple Music, Netflix, NBΑ, Barcelona, Liverpool, κλπ

 

Στο χέρι σου

Το TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, με μια επιφύλαξη – που οδηγεί και σε καθυστέρηση – για τη χρήση του από τα brands.

 

Αυτό δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία για όποιον θέλει να δοκιμάσει και να μεγαλώσει εκεί. Δύο είναι τα μεγαλύτερα κέρδη που έχει να αποκομίσει: 

-Το πως θα στήσει από νωρίς μια δυνατή παρουσία σε ένα αγαπημένο δίκτυο

-Και το πως θα μάθει πώς σκέφτεται, λειτουργεί, εμπνέεται και καταναλώνει περιεχόμενο μια εντελώς νέα γενιά. 

 

Οπότε, μπορείς να περάσεις χρόνο εκεί κι αν δεις πως ανταποκρίνεται σε ένα κοινό στο οποίο θες να στοχεύσεις (είτε άμεσα, είτε μακροπρόθεσμα), βρες τρόπους να το «ιντριγκάρεις» με τα super επιτυχημένα βίντεό σου!

 

Έχεις ενεργή παρουσία στο TikTok; Τι πιστεύεις γι’ αυτό;

 

Follow me: Instagram | FB Page | FB Group | Twitter | LinkedIn