fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Βάλε τους φανς στο παιχνίδι! (2)

Για να “ενεργοποιηθούν” οι φανς, χρειάζονται αρκετές προσπάθειες αλλά και ιδέες για το τι ενέργειες πρέπει να κάνει μια σελίδα που να βρίσκουν οι φανς ενδιαφέρουσες.

Όσοι ασχολούνται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ προσπαθούν να βρίσκουν νέες ιδέες κάθε φορά για να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου τους.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος αναλύθηκε στο προηγούμενο άρθρο και αφορούσε τις άμεσες ερωτήσεις προς τους χρήστες. Ας δούμε εδώ και κάποιους άλλους τρόπους:

Share your photo

Ένας αρκετά εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των φανς, είναι να τους ζητήσεις να κοινοποιήσουν μια φωτογραφία τους που να τους δείχνει να κάνουν κάτι συναφές με το προϊόν σου. Μπορείς να το πάρεις και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας κάποιο δώρο στη φωτογραφία π.χ. με τα περισσότερα likes. Οι φωτογραφίες έχουν μεγάλη απήχηση και γενικώς οι χρήστες αρέσκονται στο να τις χρησιμοποιούν, οπόταν δεν θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις συμμετέχοντες.

Tag Yourself

Μπορείς επίσης να αναρτήσεις οπτικοακουστικό υλικό και να ζητήσεις από τους φανς να κάνουν tag τον εαυτό τους, αν ταυτίζονται με το περιεχόμενο ή αν απλά το βρίσκουν ενδιαφέρον. Με το τρόπο αυτό η ανάρτηση θα “ταξιδέψει” στο timeline αρκετών από τους φίλους των φανς σου και θα σου φέρει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Αν μάλιστα έχεις φωτογραφικό υλικό από π.χ. μια εκδήλωση, τότε είναι πολύ πιθανό να άτομα που έδωσαν το παρόν τους να σε ακολουθούν και στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε αυτή τη φωτογραφία και ζήτα από όποιον θέλει να επισημάνει τον εαυτό του.

Διαγωνισμοί

Υπάρχουν διάφορα online εργαλεία που μπορούν να σου δημιουργήσουν ένα διαγωνισμό, ο οποίος μπορεί να κληρώνει ένα δώρο αναλόγως της ενέργειας του χρήστη (να κάνει like, να δηλώσει ένα email, να απαντήσει μια ερώτηση κλπ). Ενδεικτικά αναφέρω το TabSite ή το Heyo.

Βέβαια μπορείς και να κρατήσεις την πιο απλή μορφή ενός διαγωνισμού, όπως να κάνεις μια ερώτηση και η καλύτερη απάντηση (βάσει likes) να βραβεύεται. Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να βραβεύονται οι πιστοί φανς και επίσης φέρνει κόσμο στη σελίδα σου για να δει τις άλλες απαντήσεις ή και τον νικητή.

Polls

Μπορείς να δημιουργήσεις μια ψηφοφορία για οποιοδήποτε θέμα και να ζητήσεις τις απόψεις των χρηστών απλά με το να πατήσουν στην απάντηση που θέλουν. Είναι γρήγορο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη και ενισχύει τη σχέση της σελίδας και των φανς.  Κι εδώ  μπορείς να χρησιμοποιήσεις μιαν εφαρμογή (π.χ. Polls for Facebook) ή να απλώς να ρωτήσεις απευθείας από το timeline.

Check In

Αν είσαι μια ντόπια επιχείρηση που πουλά προϊόντα, μπορείς να ζητάς από όσους σε επισκέπτονται να κάνουν Check In στο κατάστημα. Μάλιστα, πολύ διαδεδομένος είναι ο τρόπος που αρκετά καταστήματα δίνουν δωρεάν WiFi απλά και μόνο ζητώντας ένα check in.

Γενικά να είστε εφευρετικοί και να κυνηγάτε το κοινωνικό στοιχείο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον από όποιον σας διαβάζει. Οι πρωτότυπες ερωτήσεις και ενέργειες πάντα χαίρουν εκτίμησης γι΄ αυτό πειραματιστείτε ελεύθερα!