Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

5 τρόποι να βελτιώσεις τα posts σου

5 τρόποι να βελτιώσεις τα posts σου

Σκέφτηκες ποτέ πόσοι τρόποι υπάρχουν για να βελτιώσεις τα posts σου;

 

Κάθε brand θέλει να έχει μια προσεγμένη Social Media παρουσία. Ο τρόπος που οι πλείστοι Social Media Managers επιλέγουν να το κάνουν αυτό, είναι μέσω μιας Facebook Page. Αν και πλέον λίγοι περιορίζονται στο Facebook αποκλειστικά, εντούτοις είναι η πρώτη πλατφόρμα που θα κοιτάξουν να έχουν σωστή παρουσία.

Είναι γνωστό όμως το πόσο δύσκολη είναι η ενεργή παρουσία εκεί. Όχι απλά η ενεργή, αλλά και η ουσιαστική. Χρειάζεται ιδιαίτερη, προσεκτική και επαγγελματική διαχείριση για να φτάσει κανείς στο σωστό κοινό. 

Η -πολλές φορές – φτωχή ανταπόκριση των posts είναι ικανή να οδηγήσει σε απογοήτευση. Και ως συνέχεια, στη λιγότερη ανάρτηση περιεχομένου.

Δες εδώ 5 απλούς τρόπους για να βελτιώσεις την απόδοση στα posts σου.

 

Πώς να βελτιώσεις τα posts σου:

 

1. Δοκίμαζε διαφορετικά είδη posts

 

Μην επιμένεις σε ένα ή δύο συγκεκριμένα είδη. Αν σου αρέσει το γράψιμο, δεν χρειάζεται να ανεβάζεις μόνο άρθρα. Ο κόσμος βαριέται το διάβασμα μεγάλων κειμένων.  Αν προτιμάς το βίντεο, δοκίμασε και ένα Podcast ή συνόδεψε με περιγραφή το «ρεζουμέ» του βίντεο. 

Γενικά, πειραματίσου με υλικό που δεν το συνηθίζεις. Ίσως δεις πως οι followers σου ανταποκριθούν καλύτερα. Αυτό θα σου δείξει και ποια είδη posts πάνε καλύτερα.

Hint: Το πιο πάνω μπορείς να το δεις από τα insights στη σελίδα σου. Ψάξε από το tab «Στατιστικά» (Insights) τις «Δημοσιεύσεις» (Posts). 

Προσπαθώ κι εγώ να έχω τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη posts στη σελίδα μου. Εφαρμόζοντας αυτή την τακτική, κατάφερα να βρω και τα posts μου με το μεγαλύτερο organic reach στο Facebook. Έτσι ξέρω σε τι αντιδρά καλύτερα η κοινότητα.

 

2. Ανέβαζε posts πιο συχνά

Είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή στην επαγγελματική ζωή σου, αναρωτήθηκες πόσες φορές είναι καλά να ανεβάζεις posts στους λογαριασμούς σου. 

 

Η εύκολη απάντηση είναι καθημερινά. Ουσιαστικά, συνίσταται να υπάρχει μια καλή συνέπεια. Αν απέχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 4 σερί μέρες), τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει το reach. Φυσικά αυτό συμβαίνει σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες, αλλά αν δεις και τις πιο επιτυχημένες / ενεργές σελίδες ή groups, θα δεις αρκετές αναρτήσεις. Ακόμη και μέσα σε μια μέρα.

 

3. Δοκίμαζε νέες πλατφόρμες

 

Μπορεί στο Facebook να βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνητικών πελατών σου (leads), αλλά υπάρχει ζωή και έξω από εκεί. Κυρίως δε, αν θες να βρίσκεις και νέο κόσμο ή να προωθάς αυτά που ανεβάζεις σε περισσότερους.

Υπάρχουν πλατφόρμες που είναι στα καλύτερά τους και μπορούν να σε βοηθήσουν παράλληλα με Facebook, Instagram, LinkedIn κλπ. Πόσοι από όσους γνωρίζεις προσωπικά έχουν ενεργό ένα podcast; Ή ένα κανάλι στο YouTube; Πόσοι είναι στο Twitch ως δημιουργοί παρά ως καταναλωτές; Ή στο Strava;

Για όποιο πάθος ή επαγγελματικό ενδιαφέρον, υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές με ενεργές κοινότητες. Μην σε περιορίζει η γλώσσα ή άλλα δημογραφικά στοιχεία. Θες να βρεις ή να χτίσεις την κοινότητα που σε ενδιαφέρει. Έτσι ενισχύεις και τα υπόλοιπα online σου κανάλια. 

Hint: Συχνά, όσοι έχουν ένα κανάλι στο YouTube ή σε Podcast, δεν το κάνουν επειδή θέλουν να προωθήσουν το brand τους. Το κάνουν επειδή αγαπάνε το αντικείμενο που καταπιάνονται και θέλουν να το επικοινωνήσουν με τον κόσμο έξω. Έχε αυτό υπόψη αν επιθυμείς να ξεκινήσεις κάτι αντίστοιχο αλλά ακόμη δεν έκανες το πρώτο βήμα!

 

4. Δοκίμαζε διαφορετικές πρακτικές

 

Είναι εύκολο να κάνουμε αυτά που ξέρουμε ήδη. Κυρίως δε, αν κάποτε έφερναν και αποτέλεσμα και μας άφηνε ικανοποιημένους. Πλέον όμως ξέρεις πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πάντα online. Και πως η προσαρμογή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο soft skill που πρέπει να καλλιεργηθεί.

Έτσι, αν επέμενες σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης, είναι καιρός να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Κυρίως αν πλέον δεν αποδίδει. Αν κάποτε μια σου διαφήμιση έφερνε μέσα πολλά κέρδη αλλά πλέον δεν λειτουργεί, είναι καιρός για αλλαγές.

Πάντα υπάρχουν πολλά πράγματα να δοκιμάσεις ή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον επαγγελματία. Email, Messenger Marketing, Podcasting, Video Marketing είναι κάποιες μόνο από τις τεχνικές που δουλεύουν αν γίνουν σωστά. Για όλα τα νέα δεδομένα υπάρχει καμπύλη εκμάθησης, που περισσότερο πρέπει να μας πεισμώνει παρά να στέκεται σαν εμπόδιο. 

Αν κάτι δεν σου βγαίνει, μπορείς να το κάνεις outsource. Μην ξεχνάς πώς υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Digital Marketing και Digital Marketer. Δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα.

 

5. Βρες νέους τρόπους να αλληλεπιδράς με την κοινότητά σου

 

Καλή μια σελίδα ή ένας λογαριασμός για να δείχνεις τα προϊόντα σου, αλλά ήδη γνωρίζεις την αξία του engagement. Οι πιο ενεργές σελίδες που ξέρεις, πέρα από τη συστηματική ανανέωση του υλικού τους, έχουν και έντονη κίνηση που να προέρχεται από τους followers. 

Οπότε, βρίσκε νέους τρόπους να προκαλείς engagement. Αυτό μπορεί να γίνει με:

  • Κατευθείαν ερωτήσεις προς την κοινότητα
  • Τη χρήση του Call to Action: “Send Message” (στείλε μήνυμα) που έχει διαθέσιμο το Facebook για τις σελίδες
  • Μέσω του Questions Sticker στα Stories
  • Μέσω του DM Me στα Instagram Stories
  • Την αναφορά άλλων σελίδων / groups / ατόμων / brands στο εκάστοτε post
  • Τη δημιουργία και διατήρηση ενός group

Μπορείς πρακτικά να πειραματίζεσαι συχνά με νέους τρόπους παρά να εμμένεις στα ίδια. Έτσι θα δεις και διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

Μπορείς να βελτιώσεις τα posts σου

Όταν βλέπεις σελίδες πολύ ενεργές, να ξέρεις πως έχουν πολλή δουλειά από πίσω. Αυτό έχει να κάνει με τη συχνή και στοχευμένη δημιουργία περιεχομένου και αποτελεί ουσιαστικά και το μεγαλύτερο κέρδος του Organic Reach. Μην το βλέπεις ως χαμένο παιχνίδι. Αφιέρωσε χρόνο στην online παρουσία σου και αυτή θα σε ανταμείψει!

 

Πώς να αυξήσεις την απόδοση μιας Facebook σελίδας

Αν θες λίγη έμπνευση για το πώς μπορείς να αυξήσεις την απόδοση μιας Facebook σελίδας, μπορείς να δεις αυτό το Course. Ένα γρήγορο, ελληνόφωνο course διάρκειας μίας ώρας που δείχνει συγκεκριμένα βήματα για να έχεις κάτι διαφορετικό στη σελίδα σου!