fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Η αναγκαιότητα των Content Creators

Η αναγκαιότητα των Content Creators

Όσοι θέλουν να έχουν μια δυναμική παρουσία στα Social Media, οφείλουν να ακολουθούν μια στρατηγική. Μια σωστή στρατηγική είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για να ανθίσει ένας λογαριασμός, όσο και για να υπάρξει σωστή διαχείριση χρόνου. Αλλιώς, εύκολα μπορεί κανείς να «χαθεί» στην προσπάθειά του να έχει υλικό, παντού.

Αρκετοί ωστόσο, δεν έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τις δυσκολίες που φέρει η διατήρηση ενός ενεργού λογαριασμού. Κυρίως στις περιπτώσεις που τα brands ελέγχουν την online εικόνα μόνα τους, η συστηματική ανάρτηση υλικού δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Η αναγκαιότητα των Content Creators δεν έχει αποσαφηνιστεί εντελώς. 

Κι εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή.


Η διαφήμιση δεν είναι πανάκεια

Αν εξαρτάσαι αποκλειστικά από διαφημίσεις για να προωθήσεις έναν λογαριασμό, αυτό δεν σημαίνει πως έχεις μια καλή οnline παρουσία. Η καλή online παρουσία χτίζεται με τη συστηματική παραγωγή ποιοτικού υλικού και μεγεθύνεται με τη διαφήμιση. Αν αποκλείσεις το πρώτο σκέλος από την εξίσωση, δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα από το δεύτερο.

Αυτό είναι κάτι που παρατηρώ παντού: οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους για καλύτερη απόδοση  των καμπανιών που τρέχουν. Ελάχιστοι είναι όσοι αναζητούν τρόπους για δημιουργία πιο ποιοτικού περιεχομένου. 

 

Η αναγκαιότητα των Content Creators

Μετά την περίοδο της πανδημίας το 2020, η ζήτηση αλλά και η αναγκαιότητα των Content Creators εκτοξεύθηκε. Και μάλιστα, είναι τόση η δυναμική του να δημιουργεί κανείς περιεχόμενο, που και οι ίδιες οι πλατφόρμες δίνουν οικονομικά ή άλλα κίνητρα για να μετατραπούν οι χρήστες από καταναλωτές περιεχομένου σε δημιουργούς.

Τα τόσα εργαλεία που υπάρχουν δίνουν την ευκαιρία στον οποιοδήποτε το επιθυμεί να δημιουργήσει κάτι. Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις και συχνά, ούτε καν μπάτζετ για να επενδύσεις στην online εικόνα σου.

Παραθέτω εδώ απλά κάποιους τρόπους που μπορείς να το κάνεις:

  1. Με προφίλ/σελίδα/group στο Facebook/LinkedIn 
  2. Λογαριασμό στο TikTok/Instagram
  3. Με ένα κανάλι στο YouTube/Twitch 
  4. Δημιουργία podcast
  5. Ένα chat group
  6. Ακόμη και τη διατήρηση ενός blog

Για τα πιο πάνω δεν απαιτείται budget. Ακόμη και το μπλοκ μπορείς να το ξεκινήσεις δωρεάν. Η ελάχιστη επένδυση όμως που χρειάζεται είναι ο χρόνος και η συνέπεια του να τα κρατάς ενήμερα. Κάτι που είναι πιο δύσκολο από το να επενδύσεις απλά ένα ποσό. 

 

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά Social Media Marketing & Digital Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

 

Αμεσότητα Vs μακροπρόθεσμη προσπάθεια

Φυσικά, η διαφήμιση φέρει άμεσο και απτό όφελος. Κι εδώ παρασύρονται πολλοί. Αφού με ένα Χ ποσό μπορώ να έχω έσοδα, γιατί να χάνω χρόνο σε αναρτήσεις χωρίς αντίκρισμα; Ή που τέλος πάντων δεν μπορώ να μετρήσω το κέρδος που φέρουν στο brand μου;

Αυτό όμως αποτελεί έναν απλουστευμένο τρόπο σκέψης. Σκέψου απλά ένα brand ή λογαριασμό που πάντα σου αρέσει όταν βλέπεις υλικό του. Πόσες διαφημίσεις βλέπεις από εκείνον; Και αντίθετα. Πόσο θυμάσαι κάθε διαφήμιση που βλέπεις; Εκτός φυσικά κι αν εκείνη παίζει συνέχεια.

Προφανώς και τα πάντα εξαρτώνται από τους στόχους που έχεις. Αν όμως θες να έχεις μια συστηματική online παρουσία, θες να αγκαλιάσεις και την παραγωγή υλικού. Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τώρα για να ξεκινήσεις.

 

Ξεκαθάρισε τι θες

Υπάρχουν πολλά που μπορεί ο καθένας να αποκομίσει από τις online πλατφόρμες. Το πιο όμορφο, είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν. Κάτι με το οποίο θα βρεις κι άλλα άτομα με τα οποία έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Οτιδήποτε το δημιουργικό, μας βοηθάει ποικιλοτρόπως. 

Και όπως λέω συχνά, είναι όμορφο να δημιουργούμε και να φροντίζουμε κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Φέρει οφέλη που δεν τα είχαμε σκεφτεί.

Επομένως, ακόμη κι αν δεν έχουμε κάποιο brand ή ένα επαγγελματικό ενδιαφέρον, μπορούμε κι έτσι να ξεκινήσουμε να είμαστε παραγωγοί περιεχομένου. Είναι κατ’ εμένα το πιο σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing. Δες το σαν πρόκληση. Δημιούργησε κάτι για κάτι που αγαπάς. Και σε έναν χρόνο από τώρα, γύρνα πίσω και δες τι κέρδισες. Εδώ θα καταλάβεις την αναγκαιόττηα των Content Creators. Εδώ είναι που θα εκπλαγείς.

 

Δημιουργία Περιεχομένου στα Social Media

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για το περιεχόμενο που μπορείς να δημιουργείς σε καθημερινή βάση για τους Social Media λογαριασμούς σου, μπορείς να παρακολουθήσεις το ελληνικό online Course “Content Kingdom”.

Εκεί περιγράφονται πολλοί τρόποι που μπορεί κανείς να βρει φρέσκιες ιδέες για δημιουργία στοχευμένου περιεχομένου σε καθημερινή βάση. Αν θες να δημιουργήσεις κάτι αλλά δεν ξέρεις πώς να βρίσκεις ιδέες και να τις μετατρέπεις σε περιεχόμενο, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ!