fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

5 τρόποι για περισσότερους followers στο Instagram το 2021

5 τρόποι για περισσότερους followers στο Instagram

Οι λογαριασμοί με πολλούς followers είναι κάτι που επιζητούν όσοι θέλουν να έχουν μια καλή διαδικτυακή παρουσία. Πόσο μάλλον σε λογαριασμούς που είναι αγαπητοί στο κοινό. Το Instagram αποτελεί έναν από αυτούς και η ερώτηση για το πώς να αποκτήσει κανείς περισσότερους followers στο Instagram θα είναι στα trends και για το 2021.

Αν και λίγα πράγματα αλλάζουν τεχνικά από τη μια χρονιά στην άλλη, εντούτοις πάντα υπάρχουν νέα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις. Κι αυτό συχνά είναι και το συστατικό της επιτυχίας: να δοκιμάζεις νέα πράγματα, όταν θες να δεις νέα αποτελέσματα.

Εδώ θα βρεις τρόπους που μπορείς να δοκιμάσεις για να έχεις καλύτερη απόδοση και αυτό να συνδυαστεί με περισσότερους followers στο Instagram.

 

5 τρόποι για περισσότερους followers στο Instagram

 

1. Περισσότερα Reels

Τα Instagram Reels μάς συστήθηκαν το 2020 και όπως κάθε νέα προσθήκη, έτσι και αυτή επιζητά την προσοχή. Είναι κοινό μυστικό πως οι πλατφόρμες προωθούν κάτι νέο, χαρίζοντας μεγαλύτερο reach, έτσι ώστε να μάθει ο κόσμος να το χρησιμοποιεί.

Εξαίρεση δεν αποτελούν τα Reels, τα οποία σου επιτρέπουν να ανεβάζεις mini videos έως 15 δευτερολέπτων, επενδύοντάς τα με μουσική. Το Instagram δείχνει τα Reels και στο παράθυρο του Explorer, κάτι που επιτρέπει και σε μη followers να το δουν. 

Βέβαια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να υπάρχει ένα virality. Το συστατικό της ψυχαγωγίας είναι απαραίτητο, θα πρόσθετα ακόμη και τη συνέπεια, σε συνδυασμό με την συχνότητα.

Δοκίμασε για μια περίοδο κάποιων ημερών να ανεβάζεις συνέχεια Reels και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δεις διαφορά. Για να εμπνευστείς μπορείς να δεις τι βίντεο δημιουργούν οι υπόλοιποι που σε ενδιαφέρουν ή ακόμη να ψάξεις στο TikTok. Άλλωστε, Reels και TikTok μοιράζονται ίδια ενδιαφέροντα. 

 

2. Micro-influencers

Οι μεγάλοι αριθμοί δεν κάνουν πάντα τη διαφορά, καθώς χάνεσαι στην πολλή πληροφορία. Έτσι και στο κομμάτι των influencers. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει μεγάλη βαρύτητα στο χώρο του Instagram, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να ξέρουμε πού στοχεύουμε – και ποιους εμπιστευόμαστε.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι micro influencers θεωρούνται η βέλτιστη λύση για όσους θέλουν να συνεργαστούν με κάποιον influencer αλλά δεν έχουν τα budget που ζητούν. 

Τι πρακτικά σημαίνει micro influencer; Είναι το άτομο που δεν έχει τα εκατομμύρια των followers που έχουν οι διάσημες περσόνες, αλλά είναι πολύ ενεργό στο δικό του κοινό. Αν ανήκει στην κατηγορία που ανήκεις κι εσύ, τότε θα είναι πολύ πιο αποδοτικό αν επιλέξεις να συνεργαστείς μαζί του. Κι ας μην έχει εκατομμύρια followers.

Ο micro influencer έχει χονδρικά (και όχι απόλυτα) από 1000 έως 10.000 followers, με τους οποίους υπάρχει πολύ καλό engagement. Με μια έρευνα μπορείς να βρεις τέτιους λογαριασμούς για να ξεκινήσετε μια συνεργασίες, που μπορεί πρακτικά να μεταφραστει σε περισσότερους followers για το Instagram.

 

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά Social Media Marketing & Digital Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

 

3. Περιγραφές

Το κεφάλαιο αυτό είναι γενικά στα αγαπημένα μου. Κυρίως στο Instagram, το βρίσκω κάπως παρεξηγημένο. 

«Διαβάζει ο κόσμος κείμενα στο Instagram;» είναι μια κοινή απορία. Δεν ξέρω αν εσύ διαβάζεις περιγραφές – και αν αυτό εξαρτάται από το μέγεθός τους, αλλά γενικά είναι μια καλή πρακτική για να σε βρίσκει ο κόσμος.

Το Instagram επιτρέπει keyword searching, που σημαίνει πως αν στην περιγραφή δώσεις κάποιες λέξεις κλειδιά που ταιριάζουν με το περιεχόμενο που ανεβάζεις, τότε υπάρχουν πιθανότητες να βρεθείς στα αποτελέσματα κάποιου που ψάχνει εκείνες τις λέξεις. 

Πέραν όμως από την πρακτικότητα, υπάρχει και το πάντα σημαντικό storytelling. Η ιστορία πίσω από ό,τι ανεβάζεις, που δημιουργεί εντυπώσεις με τον κόσμο που σε ακολουθεί και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο να σε ακολουθήσει κι άλλος κόσμος, όταν σε βρει.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να γράφουμε μακροσκελή κείμενα γεμάτα συναίσθημα σε κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει. Αλλά μπορούμε να πειραματιστούμε με μικρές και μεγάλες περιγραφές. Πάντα να υπάρχει μια περιγραφή καθώς εκεί μπορεί να δηλωθεί και το Call to Action. 

 

4. IGTV Series

 

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ξανά πόσο σημαντικό είναι το βίντεο σε όλα τα δίκτυα. Αν γίνει και συνήθεια μέσα από το κανάλι του IGTV, μπορείς να βρεθείς σε πολλά μάτια.

Όταν προσωπικά είχα δημιουργήσει μια video σειρά με Social Media Tips, είδα να με βρίσκουν πολλά άτομα. To IGTV επίσης φαίνεται να προωθείται από το Instagram, οπότε αν το εντάξεις στην στρατηγική σου θα μπορείς να πάρεις τα οφέλη που έχει.

Γενικά, αν έχεις ένα βίντεο κανάλι θα σε βοηθήσει ποικιλοτρόπως στα Social Media. Και μπορείς τα βίντεο που δημιουργείς να τα διανέμεις σε διάφορες άλλες πλατφόρμες.  

 

5. Συνεργασίες

 

Γενικά έχω πολύ ψηλά τις επαγγελματικές συνεργασίες και στο Instagram τις βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Αντί για influencers, μπορεί να επιλέξεις να συνεργαστείς και με άλλα brands. 

Αν καταφέρεις να συνάψεις συνεργασίες με brands με τα οποία συνδυάζετε ίδια φιλοσοφία, προϊόντα ή υπηρεσίες, τότε θα ανταλάζετε και followers. Είναι πιθανόν όσοι ενδιαφέρονται για το ένα, να ενδιαφερθούν και για το άλλο αφού ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Μπορείς να βρεις άλλα brands και να ζητήσεις μια συνεργασία, με το να δείχνει ο ένας τα προϊόντα του άλλου. Βέβαια, για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να έχεις κάτι να δώσεις και όχι απλά να δεις πώς να πάρεις όφελος.

Θα συνιστούσα να βρεις λογαριασμούς που έχεις να προσφέρεις κάτι που εκείνοι δεν έχουν. Τουλάχιστον για τις δικές μου συνεργασίες, αυτό προτιμώ.

Αν παράδειγμα είσαι γυμναστής και κάνεις ομαδικά τμήματα, μπορείς να συνεργαστείς με ένα γυμναστήριο που δεν έχει ομαδικές ασκήσεις και να προσφέρεις τις γνώσεις και συμβουλές στο διαδικτυακό τους κοινό. Έτσι, αν και ανήκετε στην ίδια κατηγορία, δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Τουναντίον. Ο ένας θα ολοκληρώνει τον άλλο.

 

Βάλε συνέπεια για να έχεις περισσότερους followers στο Instagram

Δεν μεγαλώνει με την ίδια ευκολία με έναν αντίστοιχο Facebook λογαριασμό το Instagram. Μεγαλώνει όμως όταν τα συστατικά της συνέπειας, της σχετικότητας και της συχνότητας μπουν στην εξίσωση.

Το 2021 αναμένονται νέες προσθήκες στο δίκτυο, με αυτή του απευθείας checkout να συγκεντρώνει δικαίως όλη την προσοχή. Όταν γίνει αυτό, θα θες να σε βλέπει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. 

Οπότε, καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα το κτίσιμο δίνοντας ακόμη περισσότερη έμφαση στο περιεχόμενο που ανεβάζεις!

 

Δημιουργία Περιεχομένου στα Social Media

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για τα posts που μπορείς να δημιουργείς σε καθημερινή βάση για τους Social Media λογαριασμούς σου, μπορείς να παρακολουθήσεις το ελληνικό online Course “Content Kingdom”.

Εκεί περιγράφονται πολλοί τρόποι που μπορεί κανείς να βρει φρέσκιες ιδέες για δημιουργία στοχευμένου περιεχομένου σε καθημερινή βάση.