Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Ένα μυστικό για να μην απογοητεύεσαι στα Social Media

μην απογοητεύεσαι στα Social Media

 

Η ενεργή παρουσία στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι δεν είναι εύκολη δουλειά. Χρειάζεται πολύς χρόνος και πλάνο για να μην χαθείς σε έναν ωκεανό πληροφοριών.

 

Μερικές φορές χρειάζεται να κλείσεις και λίγο τα αυτιά σου στις σειρήνες εκεί έξω. Υπάρχει τόσο πολύς θόρυβος στον online κόσμο, που αν δεν ξέρεις τι να φιλτράρεις, εύκολα μπορείς να απογοητευτείς.

 

Πολλοί μπορούν να πουν πως ξέρουν πώς να μεγαλώσουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα σε ένα μήνα. Αλλά, όσοι το εννοούν, έχουν ξοδέψει πολλές ώρες πριν, ώστε να μάθουν πώς γίνεται αυτό και να τα εφαρμόσουν στην πράξη. Γι’ αυτό και υπάρχει ένα μικρό μυστικό που πρέπει να έχεις υπόψη όταν προσπαθείς να κτίσεις την online εικόνα σου.

 

Ποιο είναι αυτό το μυστικό;

 

Να μάθεις να μην επηρεάζεσαι από τρίτους. Να μην συγκρίνεις τα δικά σου στατιστικά με τα στατιστικά άλλων. Ούτε την πρόοδο και τους followers με βάση τους άλλους.

 

Αν θες να συγκρίνεις, να το κάνεις μόνο με τους δικούς σου λογαριασμούς, Πώς είναι τώρα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Πώς ήταν πριν κάνεις κάποιες διορθωτικές κινήσεις, με το πόσο πολύ βοήθησαν οι νέες στρατηγικές που υιοθέτησες.

 

[ctt template=”12″ link=”37Ka9″ via=”yes” ]Tip: Για να μην απογοητεύεσαι στα Social Media, μην παρασύρεσαι από ό,τι κάνουν οι άλλοι[/ctt]

 

Υπάρχει πολλή υπερβολή

 

Credit: https://childdiary.net

Κακά τα ψέματα, υπάρχει πολλή υπερβολή online. Ο καθένας μπορεί να πει και να γράψει ό,τι πιστεύει. Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμη που δεν πρέπει να ξεχνάς: στον κόσμο αρέσει να δείχνει πως είναι καλός σ’ αυτό που κάνει. Να δείχνει πως περνά καλά, πως οι στρατηγικές του αποδίδουν, πως ξέρει καλά τα μυστικά της δουλειάς κλπ.

 

Δεν είναι καθόλου κακό να προβάλλεις αυτά που ξέρεις καλά. Απλώς, δεν πρέπει να επηρεάζεσαι όταν τα βλέπεις. Αυτός που βλέπεις πως γνωρίζει τόσο καλά ένα θέμα, ίσως άρχισε πολύ πιο πριν από εσένα, γι’ αυτό βρίσκεται πιο μπροστά. Το ότι όμως δείχνει να είναι καλός σε ένα σημείο, δεν σημαίνει πως είναι καλός και σε όλα τα άλλα.

 

Να ξέρεις τι να προβάλλεις

Credit: blog.shoutem.com

 

Κι εσύ μπορείς να προβάλεις το δυνατό σου σημείο, αλλά μην το κάνεις συνέχεια και για τα πάντα. Αντίθετα, όταν φτάσεις σε ένα καλό σημείο ή όταν πέτυχες κάτι σημαντικό, να το πεις δημόσια.

 

Να πεις δηλαδή κάτι που θα βοηθήσει και τον άλλο που θα σε διαβάσει. Δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο αν διάβασες 20 βιβλία σε μια βδομάδα. Όμως θα τον ενδιέφερε πολύ αν μοιραζόσουν κάποια από τα μυστικά που αποκόμισες. Έτσι ταυτόχρονα δείχνεις αυτό που θες και δίνεις και αξία σ’ αυτόν που σε διαβάζει.  

 

Διάβασε ακόμη: 3 τρόποι για να εντάξετε τη ψυχολογία στη στρατηγική σας

 

Μείνε συγκεντρωμένος στο στόχο σου

Μην παρασύρεσαι από ό,τι διαβάζεις. Να βλέπεις και να εμπνέεσαι από τις αναρτήσεις των γύρω σου αλλά όχι να κάνεις ό,τι κάνουν. Τη δική σου ταυτότητα δεν την έχει κανείς άλλος. Στα Κοινωνικά Δίκτυα άλλωστε, μετράει ιδιαίτερα η μοναδικότητα ενός λογαριασμού.  

 

Κεντρική Φωτο