fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Η καλύτερη δεξιότητα ενός Content Creator

Η καλύτερη δεξιότητα ενός Content Creator

Ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη δεξιότητα ενός Content Creator;

 

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργεί περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Οι content creators είναι άλλωστε αυτοί που το συγκρατούν. Είτε λέγονται influencers είτε TikTokers, η συμβολή τους είναι τέτοια που όλες οι πλατφόρμες Social Media βασίζονται (σχεδόν) εξολοκλήρου σε αυτούς.

Υπάρχουν δε πολλά στοιχεία στο είδος του content που δημιουργεί κάποιος. Μπορεί να είναι ψυχαγωγικό. Ή εκπαιδευτικό. Μπορεί να δείχνει πώς να γίνεται κάτι, ή τι προτείνει ο Creator με βάση το αντικείμενο που πραγματεύεται. Το είδος του content αποτελεί το ένα σημείο της εξίσωσης.

Το άλλο είναι οι δεξιότητες καθ’ αυτές.

 

Ποιες δεξιότητες χρειάζεται ο Content Creator

Αν ασχολείσαι με τη δημιουργία περιεχομένου, θα ξεχωρίζεις κάποια στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να βλέπεις αποτέλεσμα. 

Αναλόγως πάντα του είδους που δημιουργείς, χρειάζεται συνέπεια. Αυτό είναι απόρροια στρατηγικής σε συνδυασμό πάντα με το χρόνο που απαιτεί η δημιουργία του περιεχομένου. Άλλο χρόνο χρειάζεται ένα βίντεο ή Reel και άλλο η ανάρτηση της νέας κολεξιόν ή ενός κειμένου.

Έπειτα είναι και η προσωπικότητα του Creator. Συχνά, οι extroverts είναι αυτοί που έχουν τους περισσότερους followers, καθώς είναι πιο άνετοι με το βίντεο -που αποτελεί κάτι σαν άγιο δισκοπότηρο για όλες τις πλατφόρμες. 

Βέβαια από την άλλη, αν το περιεχόμενο που δημιουργίες είναι περισσότερο εκπαιδευτικό, τότε η προσωπικότητα παίζει το ρόλο της στο πόσο διαθέσιμος είσαι να πας βαθιά στο θέμα που αναλύεις. Και φυσικά ο τρόπος που θα το παρουσιάσεις.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται, το ύφος των αναρτήσεων, τα χρώματα και τα γραφικά είναι επίσης στοιχεία που κάνουν αναγνωρίσιμο τον Creator, κυρίως στο κοινό που απευθύνεται. Είναι άλλωστε το ψηφιακό του αποτύπωμα. 

Υπάρχουν πολλές ακόμη δεξιότητες που ξεχωρίζουν τους Content Creators. Ωστόσο, στέκομαι σε μία που μπορεί με την πρώτη ανάγνωση να μην φαίνεται να «κουμπώνει» παντού, δεν πρέπει όμως να χάνουμε καμία ευκαρία να τη χρησιμοποιούμε.

Κι αυτό είναι η δεξιότητα της ενσυναίσθησης.

 

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά Social Media Marketing & Digital Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

 

Τι είναι η δεξιότητα της ενσυναίσθησης 

Κάτι που δημιουργείται, καταναλώνεται. Η γεύση που αφήνει στον άλλο είναι ένα αμάλγαμα του πώς το παρουσιάζει ο Creator και το πώς το αντιλαμβάνεται αυτός που το καταναλώνει. 

Σε πολλές περιπτώσεις κανείς δεν θα αντιληφθεί τη βαρύτητα που έχει ένα χαλαρό, «ανάλαφρο» και ψυχαγωγικό κομμάτι περιεχομένου, όπως π.χ. ένα TikTok. Ακόμη κι αυτό όμως επηρεάζει σε έναν μικρό βαθμό τον καταναλωτή.

Βιώνουμε μια περίοδο που ο κόσμος είναι πιο ώριμος στο τι καταναλώνει και στο τι ακολουθεί. Θέλει πράγματα που τον ευχαριστούν και αυτό το ξέρουν και οι ίδιες οι πλατφόρμες. Γι’ αυτό άλλωστε το ίδιο το Facebook μετατρέπεται σε καθαρά πλατφόρμα ψυχαγωγίας παρά κοινωνικών διασυνδέσεων. To πάλαι ποτέ Connecting People φαίνεται πώς μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, λόγω και των απαιτήσεων που έχει η αγορά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Instagram. 

Ο κόσμος από την άλλη δεν είναι το ίδιο ώριμος στο να μην επηρεάζεται από όσα καταναλώνει. Κι εδώ έρχεται ο ρόλος της ενσυναίσθησης.

 

Πώς πετυχαίνουμε την ενσυναίσθηση 

Ουσιαστικά σημαίνει να δημιουργούμε περιεχόμενο με τρόπο που δεν θα φέρνει σε δύσκολη θέση το κοινό μας. Να μιλάμε λιγότερο για το δικό μας brand και περισσότερο για το καλό που προκαλεί στην κοινότητά μας.

Να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάποιος ενδέχεται να περνά δύσκολα και το τελευταίο πράγμα που θα είχε ανάγκη είναι να διαβάζει είναι για επιτεύγματα, success stories, τέλειες διακοπές και οτιδήποτε άλλο βρίθει επιτυχίας, χωρίς όμως ποτέ να συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες αναρτήσεις με τις δυσκολίες και στερήσεις μέχρι να επιτευχθεί η επιτυχία αυτή.

Τα στοιχεία αυτά είναι καλό να τυγχάνουν αναφοράς. Οτιδήποτε το ανθρώπινο είναι καλό να τυγχάνει αναφοράς

Και προφανώς δεν εννοώ να μην μοιράζουμε όμορφες στιγμές ή επιτυχίες και όλο να σκεφτόμαστε μην τυχόν κάτι που θα πούμε θα προσβάλει. Απλά στο proofreading ή στη γενικότερη επιμέλεια που θα κάνουμε, να σκεφτούμε αν ο τρόπος που θα μιλήσουμε μπορεί να προσβάλει ή να στεναχωρήσει.

Το θέμα τείνει να είναι πιο σύνθετο όταν υπάρχει και χιούμορ. Χρειάζεται κάποια δεξιοτεχνία καθώς συχνά είναι λεπτή η γραμμή που ξεχωρίζει το καλό χιούμορ από το προσβλητικό.  

 

Έχουμε ευθύνη σε όσα αναρτούμε

Ως Content Creators ή Social Media Managers έχουμε ευθύνη σε όσα αναρτάμε. Πόσες φορές άλλωστε δεν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν είδαμε διαφημίσεις με προσβλητικά σχόλια ή εκμετάλλευση γεγονότων με σκοπό την πώληση; 

Το βλέπουμε συχνά: σε κάθε μεγάλο γεγονός τα brands υιοθετούν τα τρέχοντα trends με σκοπό να δείχνουν εταιρική κοινωνική ευθύνη. Το θέμα όμως είναι τι κάνουν τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου προς εκείνη την κατεύθυνση. Αν απλά εμφανίζονται μια μέρα ή μια περίοδο με εκπτώσεις ή οτιδήποτε άλλο απλά για σκοπούς αναγνωρισιμότητας, ναι αυτό μπορεί έως και να προσβάλει. 

Χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω πριν δημοσιεύσουμε κάτι και να αναρωτηθούμε για το μήνυμα, τον τόνο και το τι θέλουμε να κερδίσουμε. Αν κρατάμε ένα διακριτικό τόνο θα δούμε τις ωφέλειες μακροπρόθεσμα. Ειδάλλως, ενδέχεται να δεχτούμε κάποια μεμονωμένα πυρά και απλά να θεωρήσουμε πως φταίει μόνο η άλλη πλευρά, αφού ακριβώς ήταν μεμονωμένα. Συχνά όμως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

 

Η καλύτερη δεξιότητα ενός Content Creator

Το καλό περιεχόμενο δεν προσβάλει. Αν κάποιος θιχτεί άνευ λόγου, συχνά η κοινότητα θα αναλάβει να «ξελασπώσει» και να τον βάλει στη θέση του.  Για τις υπόλοιπες φορές μπορούμε απλά να αναρωτηθούμε αν το ατόπημα ήταν δικό μας και πώς θα βελτιωθούμε την επόμενη φορά. Η καλύτερη δεξιότητα ενός Content Creator είναι η ενσθυναίσθηση κι αν καταφέρουμε να την εισάγουμε σε κάθε κομμάτι που δημιουργούμε, θα έχουμε μια ποιοτική online παρουσία.

Για την οποία πρώτοι απ’ όλους εμείς θα είμαστε περήφανοι.

 

Δημιουργία Περιεχομένου στα Social Media

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για καθημερινή δημιουργία περιεχομένου, μπορείς να παρακολουθήσεις το ελληνικό online Course “Content Kingdom”.

Εκεί περιγράφονται πολλοί τρόποι που μπορεί κανείς να βρει φρέσκιες ιδέες για δημιουργία στοχευμένου περιεχομένου σε καθημερινή βάση. Αν θες να δημιουργήσεις κάτι αλλά δεν ξέρεις πώς να βρίσκεις ιδέες και να τις μετατρέπεις σε περιεχόμενο, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ!