Στα χρόνια ζωής του Social Media Cyprus, δημιουργώ περιεχόμενο σε 3+ πλατφόρμες, σε καθημερινή βάση. Ακόμη κι αν σε μια πλατφόρμα δεν μπει κάτι εκείνη τη μέρα, θα μπει σίγουρα σε κάποια άλλη. Έτσι, υπάρχει σχετικό content σε Facebook Page, Group, LinkedIn, καθώς και στα Blog, Email και Twitter. Ποιες όμως είναι οι πηγές που αντλώ ιδέες για περιεχόμενο; Υπάρχουν ακρετές, εδώ επικεντρώνομαι σε 3.
Οι 3 κύριες πηγές που αντλώ ιδέες για περιεχόμενο
Φυσικά, δεν περιορίζομαι μόνο στις 3 πιο κάτω πηγές. Απλά πάντα βρίσκω ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μπορώ να αναπτύξω σε μορφή που θα ενδιαφέρει τον κόσμο που με ακολουθεί. Ας τα δούμε:
1. Βιβλία
Η καλύτερη, ενδεχομένως, πηγή έρχεται από ένα βιβλίο που ανήκει στη niche για την οποία θέλω να αναπτύξω content (Δεν είναι πάντα για το Social Media Marketing). Εκεί υπάρχει συγκεντρωμένη πλούσια γνώση γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Η φαντασία συχνά κάνει τα μαγικά της, καθώς μπορεί να συνδυαστούν οι γνώσεις με τις εκάστοτε εμπειρίες και να βγει ένα διαφορετικό θέμα προς ανάπτυξη. Προσωπικά, ο τρόπος αυτός με βοηθά πολύ.
Από την άλλη, ένα βιβλίο θέλει το χρόνο του. Και δεν αρέσει σε όλους το διάβασμα. Στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν τα λεγόμενα audiobooks, που είναι ακουστικές εκδόσεις των διαφόρων βιβλίων. Δεν είναι φυσικά διαθέσιμα για κάθε βιβλίο, αλλά μια καλή εναλλακτική για κάποιον που θέλει αλλά δεν προλαβαίνει, ούτε και «διασκεδάζει» με τη γραπτή μορφή content.
2. Aπορίες
Η 2η από τις πηγές που αντλώ ιδέες για περιεχόμενο, έρχεται από τις απορίες που δέχομαι. Αυτές προκύπτουν από παντού. Σε σχόλια, σε προσωπικά μηνύματα, σε απορίες σε posts τρίτων, στα ιδιωτικά μαθήματα Social Media που δίνω, ως απαντήσεις στα emails κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και το #SocialMediaCyprusCast, όπου δίνω τη δική μου εκτίμηση σε απορίες. Επίσης, μιας και διατηρώ ενεργό blog, πολλά από τα κείμενά μου βασίστηκαν σε τέτοιου είδους απορίες. Ένα από αυτά το διαβάζεις τώρα 🙂
3. LinkedIn
Όσοι με διαβάζουν στο group Social Media Cyprus, νομίζω αντιλήφθηκαν σε πόσο υψηλή εκτίμηση έχω το LinkedIn. Δεν είναι ψέμα. Θεωρείται ως μια πλατφόρμα με πολύ υψηλής ποιότητας content σε πολλές θεματικές. Κάθε ανάρτηση κρύβει πολλή ποιότητα, ενώ και τα hashtags οδηγούν σε «περιποιημένα» posts. Αυτό δεν μπορείς να το βρεις σε άλλες πλατφόρμες όπως π.χ. το Instagram.
Το LinkedIn επιτρέπει ένα πολύ καλό κτίσιμο του Personal Brand μας. Έτσι, όσοι θέλουν να κτίσουν καλή εικόνα, ανεβάζουν το καλύτερο δυνατό εκεί. Με τον τρόπο αυτό βρίσκω ωραία tips, στρατηγικές αλλά και λύσεις σε απορίες. Μπορώ έτσι να τα δοκιμάσω και στα δικά μου κανάλια και να μοιραστώ τα αποτελέσματα με την κοινότητα που διατηρώ.
Κι άλλες πηγές που αντλώ ιδέες για περιεχόμενο
Φυσικά, τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα. Ιδέες έρχονται από παντού και ανά πάσα στιγμή. Μπορώ να βρω από τα διάφορα άρθρα / βίντεο που παρακολουθώ καθημερινά, από podcasts episodes, από απλές συζητήσεις με άτομα του χώρου. Τα αναλύω στα δικά μου Μέσα και τα μοιράζομαι. Έχω φτιάξει και τον οδηγό “Content Kingdom” για δημιουργία περιεχομένου όπου αναλύονται μέσα πολλές ακόμη πηγές για ιδέες.
Ολοκληρώνοντας
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες διαδικτυακές προτιμήσεις. Ωστόσο, η συστηματική μελέτη γύρω από το αντικείμενο που πραγματεύεσαι, ανοίγει πολλές πόρτες και καλωσορίζει νέες ιδέες. Κι έτσι η ανάπτυξη του content γίνεται αβίαστα και με πολύ καλό αποτέλεσμα.
Εσύ; Από ποιες πηγές εμπνέεσαι περισσότερες ιδέες για περιεχόμενο;