Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Πως να στοχεύω στο Εngagement

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, θα δούμε εδώ τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κρατώ ζωντανό το ενδιαφέρον των φανς μου.

Είναι σημαντικό να μπω στη ψυχολογία αυτού που με διαβάζει ή ακολουθεί, για να μπορώ να κεντρίσω το ενδιαφέρον του και να κερδίσω την εμπιστοσύνη μου. Πλέον στα Κοινωνικά Δίκτυα υπάρχει τόσος πολύς θόρυβος ή κίνηση, που δεν είναι δυνατό να βλέπουμε τα πάντα από όλους τους φίλους μας ή τις σελίδες ή γκρουπ που ακολουθούμε. Έτσι, αυτό που δίνω πρέπει να είναι κάτι που να ξεχωρίζει.

 

  1. Δεν αποκλίνω από το θέμα μου

 

Αν ακολουθώ μια σελίδα που έχει ως θέμα π.χ. το περιβάλλον, θα θέλω να βλέπω άρθρα που αφορούν στο περιβάλλον. Δεν γίνεται π.χ. να βλέπω εκεί πέρα μια λίστα με τα 10 κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται αυτό. Ο σεβασμός σε αυτόν που με ακολουθεί είναι το άλφα και το ωμέγα, γιατί δεν του είναι καθόλου δύσκολο να πάψει να με ακολουθεί αν δεν του προσφέρω κάτι που τον ενδιαφέρει.

 

Από την άλλη βέβαια λαμβάνω υπ´όψη τον κόσμο γύρω μου. Αν έχω ως θέμα τον καλό καιρό και προωθώ προϊόντα θαλάσσης τη στιγμή που έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα, μάλλον είμαι εκτός θέματος και ζω στον κόσμο μου. Στην περίπτωση εκείνη, μπορώ να ανεβάσω κάτι χιουμοριστικό που να δείχνει την προσμονή για τον καλό καιρό.

 

  1. Είμαι για τον φαν μου ένα σχολείο

 

Ή έστω μια τάξη.  Στον κόσμο αρέσει να ενημερώνεται και να μαθαίνει νέα πράγματα. Δεν διστάζω επομένως να του ρίχνω φρέσκες γνώσεις τις οποίες θα εκτιμήσει. Αν εξακολουθούμε να έχουμε ως παράδειγμα το περιβάλλον, μπορώ να αναρτήσω στον τοίχο της σελίδας μου ένα ποστ για τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, ή για κάποια φυσικά πάρκα ανά το παγκόσμιο, ή για κάποια σπάνια είδη πουλιών που βρίσκονται σε συγκεκριμένες χώρες.

Tip: Στον κόσμο αρέσει να μαθαίνει πράγματα, οπόταν προσφέρω γνώσεις Tweet it

 

  1. Είμαι συνεπής

Δεν πειράζει αν ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει καθημερινή ενημέρωση της σελίδας ή του blog μου. Μια γενική όμως συνέπεια είναι σημαντική. Αν έχω μάθει το κοινό μου με 2-3 posts τη βδομάδα, του δίνω 2-3 posts τη βδομάδα. Το να με ψάχνει και να μην με βρίσκει δεν είναι κάτι που το θέλω.

 

  1. Δεν το παρακάνω!

Δεν την θέλουμε την υπερβολή. Αν έχω αναρτήσει ένα ποστ στη σελίδα μου για σήμερα, πιθανόν αυτό να είναι υπέρ αρκετό. Tweets κάθε 5 λεπτά μόνο πονοκέφαλο προκαλούν. Η πολλή πληροφόρηση στο τέλος χάνει την αξία της. Με μέτρο ό,τι κάνω και πάντα να παρακολουθώ το traffic μου δημιουργείται! (περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα εδώ).

 

Και πότε περνάμε στο παρασύνθημα;

Αν θέλω να φέρω τον άλλο στην ιστοσελίδα μου είτε για να του πουλήσω είτε για να με ακολουθήσει, αυτό το κάνω με πολύ λεπτό τρόπο. Ανάμεσα στην πολλή γνώση και την καλή πληροφόρηση  που θα του σερβίρω, μπορώ να του ρίξω και λίγο από το προϊόν μου. Αν καταλάβει πως έχω κάτι να πουλήσω αλλά δεν το κάνω και μεγάλο θέμα, τότε είναι που θα με εμπιστευτεί περισσότερο και θα θέλει από μόνος του να δοκιμάσει αυτό που έχω να του προσφέρω.