fbpx

Tips για Social Media Marketing, Content Marketing και γενικά για το Digital Marketing

Search

Προσαρμογή στρατηγικής: Τι μπορείς να δοκιμάσεις

prosarmogi stratigikis

Μετά και τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο Facebook, πολύ δύσκολα μπορεί να δει κανείς οργανικό reach στα Pages. Η προσαρμογή στρατηγικής είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θες να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία και να κερδίζεις την προσοχή του κοινού που σε ενδιαφέρει.

Η προσοχή στο timeline επικεντρώνεται πλέον στις αναρτήσεις από profiles και groups. Οι σελίδες παίρνουν ελάχιστο κομμάτι από την πίτα και παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο σε κοινό που αλληλεπιδρά συχνά με το περιεχόμενό τους.

Το τέλος των Pages;

Έχει αποδυναμωθεί η απόδοση που έβλεπε μια σελίδα, χωρίς τη χρήση διαφήμισης. Ήδη αυτή ήταν η πραγματικότητα εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον είναι έντονη η στροφή στα groups. Τα profiles ανέκαθεν είχαν περίοπτη θέση στο timeline, πλέον τα βλέπουμε κι αυτά εντονότερα.

Μέχρι στιγμής, η ύπαρξη σελίδας είναι αναγκαία για σκοπούς μάρκετινγκ, αφού χρειάζεται για να τρέξει διαφήμιση. Οργανικά όμως δύσκολα μπορεί να δει κανείς νούμερα που να δικαιολογούν μεγάλο χρόνο για optimisation μιας σελίδας.

To Page ως βοηθητικό συστατικό μιας στρατηγικής

Γενικά σε μια Digital Marketing καμπάνια, λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι και τρόποι εκμετάλλευσης των online εργαλείων. Αυτό ισχύει και για τις σελίδες.

Δεν αποτελούν (ή δεν θα έπρεπε πια να αποτελούν) το κύριο συστατικό μιας στρατηγικής αλλά ένα μέρος αυτής. Που σημαίνει, πως όσοι  χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά αυτές για να δείχνουν τα προϊόντα τους και να τρέχουν διαφήμιση, μάλλον δεν θα βλέπουν καλή απόδοση.

Για περισσότερες συζητήσεις σε ό,τι αφορά το Social Media Marketing, γίνε μέλος στο Group Social Media Cyprus

Προσαρμογή στρατηγικής

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται προσαρμογή στρατηγικής και ποικιλία στους τρόπους προώθησης. Το branding είναι απαραίτητο αν θες να ξεχωρίσεις, όπως επίσης και η δημιουργική σκέψη για να εκμεταλλευτείς κάθε αποδοτικό εργαλείο που υπάρχει.

Τι μπορείς να δοκιμάσεις

Σίγουρα θα δοκιμάζεις περισσότερο από έναν τρόπους για branding και μάλιστα θέλει καθημερινή επαφή. Το να εμφανίζεται μόνο όταν έχεις κάτι να προωθήσεις δεν βοηθά ιδιαίτερα.

Αν θες να δεις τι μπορείς να δοκιμάσεις, ρίξε μια ματιά εδώ:

  • Αν η κοινότητά σου βρίσκεται στο Facebook, η επαγγελματική χρήση του profile σου θα σε αναδείξει περισσότερο
  • Η έντονη συμμετοχή σου σε groups, έστω κι αν δεν έχεις δικό σου, θα δημιουργήσει καλή εικόνα για σένα
  • Τα Stories επίσης προωθούνται περισσότερο. Χρησιμοποίησέ τα και σε Facebook και σε Instagram
  • Live Videos, τόσο σε profile όσο και σε groups αλλά και pages
  • Για σκοπούς branding αλλά και B2B υπηρεσίες, να δεις το LinkedIn
  • Ένα ενεργό κανάλι Youtube αλλά και IGTV θεωρείται πλέον απαραίτητο. Κοίταξε αν η κοινότητά σου ανταποκρίνεται σε αυτά και ξεκίνα τη δημιουργία τέτοιου περιεχομένου
  • Το στοχευμένο κοινό είναι πολύ πιο αποδοτικό από το ευρύ, οπότε η email list σου είναι το πιο ακριβό περιουσιακό σου στοιχείο
  • Οι συνεργασίες με άλλους, μεγαλύτερους και συναφείς λογαριασμούς βοηθάει επίσης
  • Το Private Communication ανεβαίνει, οπότε οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων θα έχουν το δικό τους μερίδιο σε κάθε στρατηγική (Messenger, Whatsapp, Viber, WeChat, Telegram)   
  • Ψάξε να δεις αν υπάρχουν κι άλλες πλατφόρμες που μπορείς να εκμεταλλευτείς αναλόγως του κοινού σου (Snapchat, Twitch, TikTok, Reddit)
  • Μην ξεχνάς και τη δύναμη των offline activities. Ένα event σε φέρνει σε επαφή με περισσότερο κόσμο και μάλιστα ο κόσμος αυτός είναι πιο «ζεστό» κοινό από το κοινό που θα προσπαθήσεις να προσεγγίσεις αποκλειστικά online.

Ολοκληρώνοντας

Αν δεν σου έχει ήδη γίνει αντιληπτό πως μόνο με μια σελίδα και μια προσέγγιση δεν βλέπεις πλέον αποτέλεσμα online, καιρός να αλλάξεις στρατηγική.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγαλώσεις το brand σου και να δημιουργήσεις εκέινες τις σχέσεις εμπιστοσύνης που θες στα Social Media.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να σκέφτεσαι ανοικτά και να είσαι δεκτικός σε αλλαγές και νέους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Και μην ξεχνάς πως ό,τι και να κάνεις, θέλει υπομονή, χρόνο και μεγάλη συνέπεια για να κερδίσεις ό,τι γίνεται!

—-

Ποιους άλλους τρόπους έχεις να προτείνεις για καλύτερη online παρουσία;

Follow me: Instagram | Facebook Page | Twitter | LinkedIn